Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Amanda Cerny | foto: instagram.com

Konkurence pro OnlyFans? Magazín Playboy bude mít podobnou platformu

Playboy oznámil, že má v plánu představit novou platformu pro své sledující. Protože od roku 2020 už se nedělají tištěné verze magazínu, spouští nyní internetovou verzi. Zájemci si budou stejně jako na OnlyFans platit za přístup ke sledování vybraného modela. Tváří celé novinky je Amanda Cerny.
  13:38

Magazín Playboy chystá velkou novinku. Chce totiž založit svou vlastní platformu pro své modely a modelky, kteří se dříve objevovali nebo se mohli objevit na stránkách časopisu. Playboy totiž přestal tisknout papírovou verzi v roce 2020. Nyní se však chystá přejít na zcela digitální verzi. Modelky navíc bude zájemce moci vidět stejně jako na OnlyFans, jen když si za jejich obsah zaplatí. Rozdíl je ovšem v tom, že na nové platformě od Playboy bude možné působit pouze jako registrovaná osoba, kterou společnost Playboy schválí. Zatímco na OnlyFans může tvořit naprosto kdokoliv. Nová platforma je označena jako „exkluzivní“ a „bezpečná“ na rozdíl od OnlyFans. V roce 2021 vznikla podobná platforma s názvem Centerford, jejíž tvůrkyní se stala influencerka Amanda Cerny, která si díky tomu vydělala zhruba 1,5 milionů dolarů.

Cerny se také stala tváří vznikající platformy. Na svůj Instagram ve spolupráci s Playboyem přidala titulní, na které sedí na raketě, je oblečená do stříbrného oblečení a na hlavě má zaječí uši, typické právě pro Playboy. Ve spolupráci s Playboyem pak vyšly ještě dvě další fotky. „Tvůrce Playboye je někdo, kdo je schopen přijmout svou kreativitu, svou sexualitu a svobodně a bez omluvy se vyjádřit. Nemůžu se dočkat, až se se svými fanoušky na mém kanálu Playboy podělím o více ze své cesty s exkluzivním obsahem ze zákulisí,“ napsala k jedné z nových fotek Cerny.

Pod příspěvky se dočkala obrovské chvály za spolupráci i od dalších známých influencerů, jako od King Bacha, Brittany Lee nebo Virgin Lex. Všichni jí gratulují k tomu, že se dostala až na přední stránky Playboye. Také je velké množství komentářů směřováno k tomu, že je Cerny nádherná a ideální volba pro Playboy.

Co se týče nové platformy, bude mít hodně společného s platformou OnlyFans. Předplatitelé budou mít také možnost zaplatit si exkluzivní obsah vybraného tvůrce a dokonce i mít možnost si s ním psát. Jediný rozdíl je v tom, že tvůrce na platformě od Playboye bude muset projít výběrem editorského týmu. Pokud však projde, může si přijít na opravdu slušné jmění, protože značka Playboy je známá po celém světe.

Nová platforma má navíc v plánu narušit ekonomii tvůrců na všech platformách podobné OnlyFans. Chce tak navázat na svůj původní průlom, který se jim podařilo udělat novinářském průmyslu během první série svého časopisu před sedmdesáti lety. Poté, co bude celá platforma připravená na spuštění, Playboy upustí od předchozí platformy Centerford.

„Naší platformou pro tvůrce Playboye je časopis Playboy pro 21. století. Vkládáme sílu tvorby obsahu do rukou kreativní komunity a dáváme jim nástroje pro interakci s jejich fanouškovskou základnou a jejich přímé zpeněžení,“ sdělila ředitelka společnosti Rachel Webberová pro deník New York Post. Celý projekt je velmi podporován veřejností a pro OnlyFans by díky svému jménu mohla být nová platforma od Playboy opravdu silnou konkurencí.

Vliv by na to mohlo mít nejen jméno značky, ale také zapojení různých celebrit do tvorby. Amandu Cerny totiž sleduje na Instagramu přes 23 milionů uživatelů a díky dalším možným modelům a modelkám, kteří by novou akci propagovali, by mohla spousta z jejich sledujících přejít na nově vznikající platformu, která svým obsahem má být daleko profesionálnější než OnlyFans