Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Eva Šindlerová | foto: instagram.com/poheluhledu

Eva Šindlerová stojí za Pohlem Úhledu, měla by prodávat oblečení z Aliexpressu

Eva Šindlerová je známá především na Twitteru, před pár lety začala provozovat také obchod s oblečením Pohel Úhledu. Měl by nabízet kvalitní oděvy, v poslední době se ale množí informace, že přeprodává oblečení z Aliexpressu.
  6:55

Obchod a značka Pohel Úhledu se věnuje primárně dámským módním oděvům. Tvrdí, že prodávají oděvy pouze od prvotřídních evropských dodavatelů a druhou šanci od nich případně dostávají oděvy, které musí sami restaurovat. Podle některých zákazníků tomu tak není.

Za obchodem stojí Eva Šindlerová, která je zároveň jeho poloviční majitelkou. Provozuje jak e-shop, tak kamennou prodejnu v Ostravě. „Chtěla jsem vytvořit místo, kde se kamarádky mohou scházet a cítit se jako v královské komnatě. Oázu klidu a pozitivní ženské energie, kam se budou vždy rády vracet,“ říká Šindlerová, která svou popularitu získala především na Twitteru.

Pohel Úhledu nabízí i stálou kolekci. Každý oděv by měla ručně vybírat Šindlerová a rozhodovat se mimo jiné na základě kvality materiálu oděvu. V poslední době se začínají množit spekulace o tom, že by obchod měl přeprodávat oblečení z Aliexpressu.

Podle mnoha zákazníků je problematické především vystupování značky. Na webu prezentují především autentičnost oblečení a udržitelnost, což je podle komentujících v rozporu s přeprodáváním oblečení.

Někteří si také stěžují na to, že obchod nikde neuvádí, jaké značky jsou na webu k dostání. „Značka pro nás není důležitá, díváme se na materiál a střih. Každopádně se stačí na každý jednotlivý kousek zeptat a značku nahlásíme, pokud je tebe tato informace zásadní,“ odpovídá na dotaz oficiální profil obchodu na Instagramu.

Objevují se také srovnávací fotografie oděvů. Kometující hledají oděvky na Aliexpressu a pak je porovnávají s nabídkou internetového obchodu. Podle mnoha z nich jsou produkty totožné, kromě toho, že cena na e-shopu Pohlu Úhledu je dramaticky vyšší.

Šindlerová je aktuálně na dovolené v Karibiku a cestu sdílí i na sociálních sítích. Na její příspěvek reagovala jedna ze zákaznic. „Eva v Karibiku za moje prachy, který mi pořád nevrátila, i když už jsme si ohledně toho psaly ne jednou ach jaj,“ píše na Twitteru. „Kristýno, moc mě mrzí, že produkujete takové fámy, pravda je, že nám zpráva na insta ve stovkách jiných zapadla, ale vy jste se nám už nikdy dál neozvala ani nezavolala. Šaty jste vrátila bez lístku, nicku a bankovního spojení, takže bylo neštěstí na světě. Mrzí mě to,“ reaguje Šindlerová. Nespokojená zákaznice tvrdí, že spolu na sociálních sítích komunikovaly několikrát, ale nikdo už se jí neozval.

Témata: Eva Šindlerová