Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Vrahovi rappera Pop Smokea bylo 15 let | foto: instagram.com

Známého rappera zastřelil patnáctiletý mladík. Do vězení ale nejde

Konalo se další soudní sezení ohledně vraždy a oloupení rappera Pop Smokea a chlapec, jehož jméno není známo, se přiznal k tomu, že skutečně střílel on. V době celého incidentu mu přitom bylo pouze patnáct let. Soudce pro jeho chování nemá ani trochu pochopení a poslal ho do vazby pro nezletilé.
  10:00

Když se v roce 2020 objevila zpráva o úmrtí mladého rappera Pop Smokea, vlastním jménem Bashara Jacksona, celý svět rapu zůstal v šoku. Teprve dvacetiletého rappera totiž postřelili při loupeži v jeho domě čtyři útočníci a hudebník na následky zraní později v nemocnici zemřel. Z loupežného přepadení byli obviněni čtyři mladíci, ale policie nechtěla a stále ještě nechce zveřejnit jméno dvou z nich. Nyní se vysvětlilo proč. Útočníkem, který rappera postřelil, byl v tu dobu pouze patnáctiletý chlapec a druhý nejmenovaný je také nezletilý.

Celé tragédii předcházelo několik chyb, kterých se rapper dopustil. Jednou z nich byla jeho obliba v chlubení se svými šperky a penězi na sociálních sítích. V dnešní době se jedná o jakousi image, která rapperský lifestyle doprovází. O Jacksonovi se obecně vědělo, že má u sebe spoustu hmotného bohatství. Zdaleka největší chyby se ovšem dopustil ve chvíli, kdy na svůj Instagramový profil přidal příspěvek, ve kterém se chlubil dárkovými taškami, které obdržel a na kterých byla také jeho adresa. Čtyři pachatelé, kteří příspěvek s adresou viděli, se proto rozhodli rappera oloupit a to přímo v jeho domě. V té době se osmnáctiletý Keandry Rodgers a devatenáctiletý Corwey Walker, spolu se dvěma nejmenovanými chlapci, vydali do Jacksonova sídla, kde rappera patnáctiletý chlapec střelil.

V pátek 12. května se konal soud a přítomný mladík, jehož jméno není vzhledem k věku nikde zveřejněno, se poprvé přiznal k tomu, že to on střílel na slavného rappera. Přiznal, že Jacksona zaskočil ve sprše, kde ho třikrát střelil do zad. Následně spolu s kumpány ukradl Jacksonovy hodinky, které byly posázené diamanty a později je prodali za 2000 dolarů, což je zhruba za 43 tisíc korun. Svědectví nejmenovaného chlapce tak potvrdilo to, čím si byli skoro všichni už dlouhou dobu v podstatě jistí. Mediální poprask, který se kolem celého případu znovu objevil, byl opravdu obrovský. Všechny totiž zajímalo, jaký trest totiž dostane právě chlapec, který rappera střelil.

Všichni byli totiž loupežným přepadením, které skončilo smrtí slavného a talentovaného rappera Pop Smokea, naprosto znechucení, nehledě na to, že nakonec pachatelé odešli pouze s majetkem v hodnotě 2 tisíc dolarů. Ani soudce, který celý případ řeší, si nebral žádné servítky. „Nemáte žádné právo vzít někomu život! Nemáte žádné právo vzít někomu jeho majetek,“ nechal se unést soudce a měl samozřejmě pravdu. Dvacetiletý rapper měl totiž za sebou obrovskou kariéru a čekala ho ještě daleko větší. Bohužel byl ale kvůli touze po penězích čtyř pachatelů usmrcen.

Soudce J. Christopher Smith, kterému byl celý případ svěřen, se rozhodl mladíka, který se přiznal ke střelbě, poslat na čtyři roky a dva měsíce do vazby pro nezletilé s upozorněním, že zde může zůstat až do svých pětadvaceti let. Soud také zamítl snížení mladíkova trestu o dva roky, které bylo argumentováno tím, že už dva roky ve vazbě strávil. Verdikt dalších z pachatelů zatím není známý, druhého nezletilého ovšem pravděpodobně čeká podobný trest. Někteří lidé se však už dříve nechali slyšet, že by si za vraždu rappera Pop Smokea všichni čtyři zasloužili doživotní trest.