Středa 8. května 2024, Den vítězství

Influencer Adam Kajumi | foto: instagram.com/adamkajumi

Nepovolené tuningové srazy v Praze. Sobotního se zúčastnil i Adam Kajumi

Desítky aut minulý týden projížděly ulicemi Prahy. Instagramový profil Prague Brikule vyzývá k nepovoleným tuningovým srazům, vysmívá se policii a sdílí návody, jak se vypořádat s pokutou. Sledující je ale milují a shodují se, že by se pravidla měla porušovat.
  16:00

Rychlá drahá auta, tuning, driftování, adrenalin a pouliční nepovolené srazy. Příznivci všeho zmíněného se scházejí dlouho například díky různým skupinám na sociálních sítích. V poslední době však podobná setkání podněcuje i jeden instagramový profil. Závodí nejen v ulicích Prahy, ohrožují kolemjdoucí a především se vysmívají policii.

Instagramový profil @prague_brikule sleduje 17 tisíc uživatelů, na TikToku mají některá jejich videa desetitisíce zhlédnutí. Oblibě se účet těší už déle a v sobotu jeho tvůrci uspořádali další tuningový sraz. Setkali se na parkovišti v pražských Štěrboholech odkud následně přejeli na Strahov. Celou dobu byli pod dohledem více než čtyřiceti pražských policistů, kteří rozdali bezmála dvacet pokut. Později jezdci hlavní město opustili a přejeli do Čestlic, kde na ně čekali středočeští policisté. Z Instagramu je patrné, že se akce účastnil i influencer Adam Kajumi.

Celý sraz sdíleli správci profilu na Instagramu a dávali najevo, že se policie nebojí. Následně sdíleli i návod jak postupovat, pokud někdo z účastníků dostal pokutu. Na Strahově je totiž autokino a prý mají jezdci tvrdit, že se srazu neúčastní a jedou jen do autokina. „Pokud by ti řekli, že je autokino mimo provoz, že jsi to nevěděl a s brikulema jsi nejel. Myslím, že takhle by to mělo být v pořádku,“ radí správce profilu.

V komentářích pod příspěvky profilu je sledující podporují. „Pravidla jsou od toho, aby se porušovala,“ píše jeden z nich. Podle něj a mnoha jiných se akce vydařila a pořadatelé by měli podobné dělat častěji. „Tohle bylo fakt top, to v Česku nemá obdoby. Už se těším na další,“ komentuje fanoušek. Adrenalinová jízda je pro ně jednoduše oblíbeným koníčkem.

Podobné srazy se pořádají často. Loňský únor správci profilu Prague Brikule zvali na jeden v pražské Pařížské ulici. Závodili v centru Prahy, protáčeli kola a z výfuků se valil bílý dým. Některá z aut jela rychlostí více než 100 kilometrů za hodinu. I na tuto akci později přijely policejní hlídky a následně policie veřejně požádala o důkazní materiál, který by objasnil, co všechno se tehdy dělo.

Profil Prague Brikule nepořádá jenom tuningové srazy, prodávají i svůj vlastní merch. Jsou dostupné vůně do auta, klíčenky, ale třeba i oblečení. Prodávají také tuningové vybavení. Zároveň mají svou autopůjčovnu, kde si můžete pronajmout auto krátkodobě nebo dlouhodobě.

Témata: Adam Kajumi