Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Škoda Enyaq Coupé Respectline | foto: Škoda Auto

Prague Pride je v plném proudu. V čele průvodu pojede duhový Enyaq

Praha se v posledním týdnu zahalila do duhových barev, koná se totiž festival Prague Pride, festival hrdosti LGBTQ+ komunity. Letos má bohatý program celý týden po celém městě. Na Střeleckém ostrově vyrostla Pride Village, kde je vystavený i vůz Enyaq od automobilky Škoda. Ten je, jako celý festival, duhový. V sobotu bude vévodit průvodu.
  14:02

Festival Prague Pride je v plném proudu, a i když se většina lidí těší hlavně na sobotní průvod, programu je dost i kolem. Akce jsou rozprostřené po více místech po celé Praze, část z nich je soustředěná na Střeleckém ostrově.

Na něm vyrostla takzvaná Pride Village, kde jsou na programu koncerty, performance, workshopy, pikniky i trh neziskovek, samozřejmostí je testování na HIV.

@antiyoutuber.cz Přijďte si prohlédnout auto Škoda Enyaq Respectline na Prague Pride🏳️‍🌈🚗🚙 #antiyoutuber #antiyoutubercz ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

Co se v pridové vesničce nedá určitě přehlédnout, je vůz Škoda Enyaq Respectline, který vznikl na oslavu lidské rozmanitosti a jedinečnosti. Přehlédnout se nedá proto, že je barevný, přesněji má barvy duhy, stejně jako vlajka LGBTQ+ komunity.

„Auto je pestré jako život sám. Význam Respectline je v respektování lidských práv, v respektování přírody, životního prostředí a v respektování jeden druhého,“ řekl pro Antiyoutuber.cz Petr Kavrentzis, který je ve Škodě Auto koordinátorem tiskových vozů a na starost měl i tento projekt.

Stejně jako v sériovém provedení má i duhová maska 131 diod, kromě 93 bílých však obsahuje i 38 barevných, které vytvářejí duhový efekt. Podobně fungují i barevné elementy, které zdobí původně bílou barvu karoserie.

Check out the eye-catchy design of the new Škoda Enyaq Coupé Respectline.

It highlights the importance of protecting human rights and fostering respect for all people

22. června 2023 v 10:07, příspěvek archivován: 11. srpna 2023 v 14:53

Redakce Antiyoutuber.cz si speciální vůz od Škodovky, který byl vyhotoven v jediném kuse, prohlédla.

Speciální duhový Enyaq však nezůstane pouze na Střeleckém ostrově. V sobotním průvodu bude mít důležitou roli, pojede totiž přímo v čele průvodu. Ten začíná v sobotu ve 12:30 a vyrazí z Václavského náměstí, odkud projde Prahou až směrem k směrem k Letenské pláni, kde v Pride Parkuzačne hlavní program celého festivalu.