Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Přemek Forejt | foto: Antiyoutuber.cz

Tohle nás mrzí, hroutila se v reakci na vtipy manažerka Forejtovy restaurace

Písnička Mc’n’Roll šéfkuchaře Přemka Forejta se po sociálních sítích šíří jako lavina. Na TikToku lidé napodobují jeho tanec, přidávají si knír, jako má on. Jenže zároveň se objevují i videa, kde se lidé chlubí tím, že píšou negativní recenze Forejtově olomoucké restauraci Entrée. Dávají jí málo hvězdiček a utahují si z kvality jídla. V samotném Entrée jsou z toho nešťastní.
  7:00

Olomoucká restaurace Entrée, kde jako šéfkuchaře působí Přemek Forejt, se v minulosti mohla pyšnit téměř plným počtem hvězdiček na Google recenzích. Mluvilo se o ní jako o luxusním podniku a každý ji bral seriózně. To se po vydání reklamy s největším fastfoodovým řetězcem na světě změnilo. Lidé jsou pohoršeni, utahují si z Forejta a i z Entrée. Nelíbí se jim, že talentovaný šéfkuchař spolupracuje s fastfoodem, kde podle nich jídlo kvalitní není.

Píší vzkazy do zmíněných Google recenzí, ve kterých kleslo hodnocení restaurace na 4,5 hvězdičky. Z recenzí je zřejmé, že lidé v restauraci nebyli, pouze se jim nelíbí Forejtova reklama a celková spolupráce z McDonald’s.

@cringe_recenze Odpovědět uživateli @🦋 Lets Go to @mcdonaldsczsk sorry Entrée 🍔🍟🥤 #cringe #mcdonalds #fyp #protebe ♬ původní zvuk - McDonald's CZ&SK

„Kdyby to bylo fresh mám to rád, ale ta cucumber sauce nic moc,“ zní jedna z recenzí. Naráží tak na slova songu, který Forejt pro řetězec natočil.

Radši McDonald’s protože tam na rozdíl od této restaurace ví přesně co je to kvalitní surovina a jak mi udělat mňam mňam v bříšku,“ naráží další.

Recenzí na Googlu má Entrée k dvěma tisícům, těch negativních, které naráží na spolupráci s McDonald’s v posledních dvou dnech přibývají desítky prakticky každou minutu. Spousta z nich je v podobném duchu. Utahuje si z textu písničky, ale třeba i z toho, že Forejt má v McDonald’s dohlížet na kvalitu.

Hodnocení přibývají tak rychle a v takové míře, že si toho všimli i zaměstnanci restaurace.

„Recenze čteme a moc nás mrzí, nejsou úměrné tomu, co naše restaurace dělá. Nemají nic společného s naší kuchyní a lidé, co to píší, neví nic o kvalitě námi podávaného jídla,“ podotkla manažerka restaurace Entrée Kateřina Bortlová. Z jejího hlasu byl slyšet smutek a zklamání. „Nemáme vliv na to, co Přemek dělá. Celá situace mě moc mrzí a jediné, co můžeme udělat, je nadále se snažit dělat maximum s naším jídlem, dodala.

K psaní negativních recenzí se hecují lidé i na TikToku a snaží se být co nejvtipnější. Přibývá ale i těch, kterým se akce nelíbí.

„Sice jsem tam ještě nebyl, ale to co se tu děje, to je příšerný. Děti by neměli mít možnost psát recenze a ničit nikomu podnik, kvůli reklamě, která s touhle restauraci nemá absolutně nic společného,“ píše jeden z recenzujících, který dal Entrée pět hvězdiček.

Pro McDonald’s je reklama ale poměrně dobrým marketingovým tahem. Zaznamenali ji téměř všichni, kdo používají sociální sítě a na TikToku k tanečku Forejta vzniká mnoho duetů. Restaurace s rychlým občerstvením má vybudované jméno značky, které praví, že je levná, rychlá a dostupná. Vtipná videa ji tak mohou poškodit jen těžko.

Pro porotce Masterchefa jsou ale zesměšňující, podle lidí až trapná a mají negativní vliv na jeho dosavadní práci.

@enie423 #duet s @@McDonald's CZ&SK #mcdancechallenge ♬ původní zvuk - McDonald's CZ&SK

Přemek Forejt je uznávaným kuchařem a vlivnou osobností. Jak bude pokračovat jeho pěvecká a herecká kariéra by si ještě měl nechat projít hlavou a přenechat ji spíše své talentované partnerce. Další bizarní videa a reklamy by mohly zásadně ovlivnit jeho kulinářskou kariéru.

Už nyní bude mít mnoho práce s tím získat zpátky prestiž jména restaurace Entreé.