Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Přemek Forejt v reklamě na Mekáč | foto: YouTube

Přemek Forejt hraje na zeleninu a zpívá. Lidé na Twitteru to nechápou

Šéfkuchař Přemek Forejt už je několik let porotce soutěže Master Chef Česko. Od února také dohlíží na kvalitu potravin v McDonald’s. Teď ale pro řetězec rychlého občerstvení nahrál i song. To vzbudilo poprask na sociálních sítích. Moc lidí nechápe, co to populární kuchař ve videu provádí.
  15:05

Šéfkuchař Přemek Forejt se rozhodl spojit své dvě vášně, jídlo a hudbu. Už půl roku dělá kontrolora kvality surovin pro fastfoodový řetězec McDonald's. Teď se řetězec rozhodl pro novou formu spolupráce. Populární kuchař nahrál song ze zvuků surovin, které se používají do hamburgerů.

„Mňam, mňam, mňam, je to fresh, mám to rád,“ zní na začátku skladby. Forejt v novém klipu pomocí nástroje playtronica hraje na jednotlivé suroviny, zpívá, tancuje. Vše je doplněno o výstřední kostým z hamburgerových žemlí.

Píseň nese název Mc'n'Roll a hudbu i text k ní složil Jiří Burian, který je známý také pod přezdívkou Kapitán Demo. On sám nedávno propagoval obchodní řetězec Lidl v klipu s názvem Hlas Lidlu, kde také zpívá.

Přemek píseň propagoval nejdříve na svém Instagramu. „Znáte mě! V kuchyni mě vždycky napadaj šílený nápady… Co kdybych složil song jen ze zvuků surovin? Hmmm… Jak asi zní okurka, cibule, rajče nebo slanina?“ přemýšlel nejdříve.

Ač je on sám z písně nadšený, lidé na sociálních sítích už tolik ne. Myslí si, že je píseň bizarní a Přemek se žetězci zaprodal. „Přemek Forejt se nechal znásilnit Kapitánem Demem pro reklamu na McDonald’s,“ píše jeden z uživatelů na Twitteru. „Přemek Forejt v hadrech polepenejch houskama ‚tancuje‘ v reklamě na mekáč. Kolik mu za tu důstojnost asi dali?“ ptá se druhý. A takových reakcí je mnoho. Mnozí poukazují na to, že u nich kuchař klesl a celé to je bizarní.

Přemek Forejt je už několik let porotcem kulinářské soutěže Master Chef Česko a v Olomouci provozuje restauraci Entreé, kterou navštěvují hosté z celé republiky. Vedle toho ale také vydává hudbu, která se podle fanoušků podobá kvalitou písni pro fastfoodový řetězec. Podle nich by se měl věnovat jen vaření a hudbu nechat jiným.