Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Pretty Mike | foto: https://www.bbc.com/pidgin/tori-56297600Antiyoutuber.cz

Influencer Pretty Mike: Šest manželek a ženy v řetězech

Nigerský influencer Pretty Mike of Lagos, kterého sleduje téměř 600 tisíc lidí je považován za jednoho z nejpodivnějších lidí na sociálních sítích. Kdybychom porovnali tituly, které stojí před a za jménem Mikea s jeho Instagramem, ani ve snu by nás nenapadlo, že se jedná o tu stejnou osobu. Na svatby jezdí se ženou spoutanou řetězy a má šest manželek. Přesto má tento zvláštní muž doktorát a úspěšný business.
  12:00

Celým jménem Eze-Nwaile Nwogu, známý jako Pretty Mike se živí jako podnikatel, vlastní několik klubů. O finance nemá nouzi, a tak si může dovolit uživit i jeho šest manželek se šesti dětmi. Každé má samozřejmě s jinou z nich. Oplodnil je ve stejnou dobu tak, aby děti byly stejné staré. Tím, že nemá jen jednu partnerku se nikdy netajil. Sám sebe považuje za hodného a štědrého člověka.

Se všemi svými ženami se objevuje na veřejnosti. „Jedním z mých snů vždy bylo mít pět manželek,“ nechal se slyšet. Toto číslo dokonce převýšil. Sám tvrdí, že každá z jeho žen je pro něj jedinečná a nedokázal by se žádné vzdát. Na Instagramu pravidelně sdílí, jak mu to se všem klape a tvrdí, že jeho partnerky jsou kamarádky.

„Co je definice štěstí? Žijeme ve společnosti, kde každý říká, ať děláme to, co nás dělá šťastnými. Musím říct, že jsem zahlcen láskou, když vidím obličeje všech těchto skvělých dětí. Speciální díky všem jejich matkám, jejich spolupráce, podpora a vzájemná láska je skvělá,“ napsal k příspěvku se svými nedávno narozenými dětmi. Mnohoženství je mnohdy typické pro nejrůznější náboženství, která jsou ale zároveň velmi konzervativní. Například, co se zahalování žen týče. U Mikea tomu tak není, jeho manželky se prezentují vyzývavým oblečením. Ani on se neostýchá ukazovat světu to nejdražší oblečení od nejznámějších světových návrhářů.

Jeho chování a sňatky bývají často veřejně odsuzovány. Ve většině částí Nigérie jsou polygamní manželství uznávány ve stejné míře jako ty monogamní. Přesto už to v zemi není moc běžné a společnosti se to přestává líbit. Zejména i proto, že zde fungují organizace bojující za práva žen a mnohočetná manželství už se moc netolerují. V případě Pretty Mikea je ale vše ze stran žen prý dobrovolné. Nebo z vidiny peněz? Kdo ví.