Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Bizarní tiktoker Profimann | foto: Facebook.com

Profimann má na YouTube přes sto tisíc sledujících. Na nic mu nereagují, jsou asi koupení

Bizarní internetový žebrák Profimann není jen tiktoker. Peníze si snaží vydělat i jinde. Založil si účet na Twitchi a YouTube. Na obou platformách má však podezřele veliký počet sledujících. Vyvolává to tak otázku, jestli si je nekoupil. Dokonce převzal i kanál své dcery Denisy.
  18:00

Být influencerem je pro některé vysněná práce. Zas takový med to ale není. Někteří se však urputně i přes zjevnou neschopnost snaží dosáhnout svých cílů. To pak ale často nedopadá dobře a z vysněné celebrity se z nich nakonec stává spíše internetový bizár. Ukázkovým příkladem s tímto příběhem je například Shopaholic Adel. U nás ale není jediná. Česko tak někdy vypadá skoro jako továrna na bizarní influencery. Jedním z nich je také tiktoker Profimann s dcerou Denisou.

Jejich touha po pozornosti, slávě a penězích je dotáhla až k nepochopitelným věcem. Videa, která natáčí a streamy, které produkují, jsou vskutku nevšední. Profimann se v nich například v podivných plavkách koupe ve vaně, pokřikuje různé nesmysly a nebo si například strká různé předměty do nosu. Mnohým je ale převážně známý jako žebrák. Společně s dcerou se totiž z dětí snaží na TikTok streamech tahat peníze. Pro to jsou schopni zajít skutečně daleko. Jednou dokonce využili i smrti v rodině, čímž chtěli ve sledujících podle všeho vyvolat lítost.

To, že je Profimann skutečný škrt, se dá zjistit také například i z jeho Twitch účtu. Všechny záznamy z jeho streamů jsou dostupné jen pro ty, co si za to zaplatí. Jestli je na nich něco tak zajímavého, že za to těch několik dolarů stojí vyhodit, nevíme. Dle náhledových fotek, se ale bude zřejmě jednat o nezáživné streamy, kde hraje videohry. Úsměvné je to, že si účtuje dokonce i za zhlédnutí jeho úvodního videa.

Profimann není jen Twitch streamer a tiktoker, je to také youtuber. Jeho tvorba je však jednoduše řečeno o ničem. V jednom z posledních videí s názvem „Pozor vlak“ natáčí průjezd vlaku. Toto pársekundové video má však pouhých šedesát zhlédnutí. Zajímavé je však to, že na kanálu má přes sto tisíc sledujících. Tento počet však očividně neodpovídá počtu zhlédnutí u videí. Vyvolává to tedy otázku, jestli si sledující nekoupil. Je to možné. Něco takového by ho ale například na stránce rychlelajky.cz stálo zhruba okolo sedmdesáti tisíc korun.

Stejnou otázku vyvolává i jeho Instagram. Tam má sledujících přes sto šedesát tisíc. Na fotkách má ale v průměru okolo čtyřiceti lajků. Kam se tedy poděla srdíčka od zbylých sledujících? Budou to zřejmě jen uměle vytvořené profily neexistujících osob. Je však možné, že se jedná o reálné sledující, jen už u jeho profilu nejsou aktivní. Dle stránky Inbeat.co reaguje na jeho poslední příspěvky v průměru 0,1 procenta sledujících.

Profimannova dcera Denisa dříve natáčela na YouTube. Její tvorba byla považována už v tu dobu za bizarní. Byla dokonce i obviňovaná z týrání vlastního psa. Její účet už ale pod jménem DenisaTV nenajdeme. Ukradl jí ho totiž otec a přejmenoval na @ProfimannOfficial. Nejednalo se však o rozumnou změnu. Na nic neříkajících videích má opět chabý počet zhlédnutí v průměru okolo dvaceti.

Témata: Profimann