Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Pavel Novotný na Red Face | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Feuereislová zfackovala Novotného a vyzvala Nelu Slovákovou. Bizarní Red Face je tu

První tisková konference fackovací soutěže Red Face se konala ve středu a přinesla chtěný bizár. Fanoušci se mohou těšit na fackovací zápas tortilami Maxe Greena, Evu Feuereislovou, Freescoota nebo Pavla Novotného. Jeden z pořadatelů také vyzval Karlose Vémolu.
  13:11

Na konci minulého roku se objevily první informace o nově vzniklé organizaci Red Face, která bude pořádat fackovací zápasy. Po dlouhém čekání se ve středu v podvečer fanoušci bizarních zápasů konečně dočkali představení konkrétních jmen, na které se mohou těšit. Soutěžit budou účastníci až o milion korun.

Po Clash of the Stars, která mnohdy svými zápasy a galavečery šokuje, vznikla další organizace Red Face. Od začátku je s ní mimo jiné spojován také Michal Kavalčík, dříve známý jako Ruda z Ostravy, který je jejím hlavním moderátorem. Ani středeční tisková konference nebyla ošizena o jeho vtipy, které ji celou dobu provázely. Podle mnohých byly jeho poznámky a komentáře spíše trapné a nechtěné. Mnohdy totiž vtipkoval o věcech, které publikum, složené převážně z influencerů, nemá nejspíš moc ponětí. Jeho vtipy tak ocenili spíše novináři, kterých byl na akci ale téměř stejný počet, jako influencerů.

S velkými ovacemi se na pódiu v pražském klubu Le Royal objevil mezi prvními Jakub Smrek, známý na sociálních sítích jako Freescoot. Po úvodu ve formě přezpívání Smrekova hitu 10.4.98, o který se postaral Kavalčík, Smrek popsal, jak se k organizaci vlastně dostal. Mimo jiné také tvrdil, že se fackované určitě účastnit nebude, což po hodině vyvrátil. Utká se totiž s Adamem Raiterem, který je známý z první řady soutěže Survivor. Ten přiznal, že do zápasu jde právě proto, že proti němu bude stát Freescoot.

Protože se zápasů pod záštitou organizace Red Face mohou účastnit i její fanoušci, první část byla věnována jim. Následně se účastníci tiskové konference dočkali chtěných bizarních jmen. Oblíbený zápasník z Clash of the Stars Max Green se utká s Frantou „Blakk“ Mandlíkem. Nebude to ale jen tak ledajaký zápas a dvojice se bude fackovat tortillami. Mezi oběma muži to bylo na pódiu vyostřené a chvíli se strkali, což mnozí fanoušci nečekali. Max Green měl zároveň silnou podporu od lidí, převážně influencerů, v publiku. Už při jeho nástupu ho hlasitě podporovali influenceři Luktuma a Honzi Michálek.

Organizátoři Red Face o Clash of the Stars samozřejmě ví a Kavalčík některé události také komentoval. „Kdyby sem náhodou někdo přinesl třeba nějaký slzný sprej a vy jste něco cítili, tak se nebojte. Máme pod každým sedadlem plynovou masku,“ vtipkoval Kavalčík. Narážel tím na události z poslední tiskové konference Clash of the Stars, kterou museli organizátoři ukončit dříve, protože v prostorech pražského Duplexu někdo vystříkal slzný sprej.

Na druhou stranu Red Face podle Smreka nemá Clash of the Stars konkurovat. Jako Red Face nechceme konkurovat nebo se srovnávat s Clash of the stars či Oktagonem. Chceme být výjimeční ať od samotného výběru zápasníků, stylu boje či live show. Během galavečera. 22. dubna v O2 Universum si fakt každý najde něco svého a zažije, co tu ještě nikdy nebylo,“ popisuje Smrek.

Tortilový zápas Maxe Greena rozhodně nebyl jediným bizarním momentem středečního podvečera. Za organizací Red Face stojí tři majitelé, jedním z nich je Smrek a dalším podnikatel Patrik Pejcha. Ten uprostřed tiskové konference přišel na pódium a vyzval na zápas Karlose Vémolu. Chce se s ním utkat v telefonní budce, která má rozměry metr čtvereční. Prý má s Vémolou osobní spory, Vémola mu má dlužit. Právě fackováním v budce to chce vyřešit. Za zápas nabídl milion korun a Smrek dodal, že pokud se uskuteční, nabízí další.

Starosta Řeporyjí a Feuereislová

Zápasit ve fackované budou i ženy. Jednou z nejočekávanějších zápasnic je internetová postava Eva Feuereislová, která samu sebe označuje jako „plastic queen“. Původně se měla utkat s herečkou z filmů pro dospělé Nikolou Lauberovou. Ta však na svůj Instagram přidala prohlášení, že se zápasu nezúčastní. Organizátorům prý nic neřekla a Kavalčík několikrát upozornil, že je vázaná smlouvou a porušovat by ji neměla.

Pro Feuereislovou, která Lauberovou opakovaně označovala za opičí ženu, tedy soupeřku zatím nemají. Ona sama však vysněnou soupeřku má, opakovaně zmiňovala jméno Nely Slovákové, se kterou se v minulosti ostře hádala na sociálních sítích. Plastová královna tehdy dokonce zveřejnila zprávu, ve které jí Slováková přála, aby dostala rakovinu. Nakonec ji k zápasu i přímo vyzvala.

O největší show se postaral Pavel Novotný, starosta městské části Praha Řeporyje. Ve fackovacím zápase se utká s hercem Zdeňkem Godlou. Po tom, co Novotný nastoupil na pódium se závěsným odznakem pro starosty doprovázen ovacemi publika, jako obvykle obrátil pozornost na sebe a sebevědomě prohlašoval, komu dá facku. Následně sundal tričko a ukazoval své svaly.

Na pódiu se vedle Novotného objevila i Xholakys, vlastním jménem Valérie Holáková. Přišla si sáhnout na jeho svaly a několikrát komentovala jeho váhu. Následně si na sebe oblékl oficiální tričko organizace Red Face, chvíli po tom ho Feuereislová polila vodou a dala mu na pódiu facku. Dvojice mezi sebou má napjaté vztahy dlouhodobě, v minulosti spolu byli i u soudu.

Zápasů bude celkem čtrnáct, kromě známých osobností se utkají i dvojice zápasníků, kteří se do soutěže přihlásili samotní, osobně se neznají a nemají tak mezi sebou žádné spory. Zkrátka se chtějí zfackovat a vyhrát peníze. Organizace zápasy rozdělila do dvou pyramid. V jedné jsou známí lidé, v té druhé ti neznámí. Obě pyramidy budou soutěžit o milion korun.

První galavečer Red Face se bude konat už 22. dubna v pražské hale O2 Universum. Mimo zápasy vystoupí bizarní postava českého rapu Kapitán Demo. Organizátoři si zároveň stanovili sebevědomý cíl. Do roka a do dne prý chtějí vyprodat pražskou O2 Arenu.

Témata: Freescoot