Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Chlapec z USA vybral 15 tisíc dolarů na cestu do Thajska. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Musí splnit nejlajkovanější komentář pod jeho příspěvkem. Na cestu do Thajska vybral už 15 tisíc dolarů

Mladý chlapec Reed Harrington z USA si na sebe ušil pořádný bič. Slíbil, že splní to, co bude napsáno v nejlajkovanějším komentáři pod jeho příspěvkem na Instagramu. Konkrétní komentář překonal světový rekord nejlajkovanějšího komentáře na platformě s více jak 3,5 miliony lajků. Harrington vybral už přes 15 tisíc dolarů na cestu do Thajska.
  8:00

V poslední době se na sítích rozjel poměrně úspěšný a efektivní trend. Uživatelé slibují, že za určitý počet obdržených sledujících splní nějaký úkol. Chlapec z USA Reed Harrington to však pojal trochu jinak. Svým sledujícím dal možnost určit, co bude muset udělat, když dosáhne dvou set tisíc sledujících. Jeho video se stalo extrémně populární, momentálně s více jak sto milionovým zhlédnutím. Harrington slíbil, že splní to, co bude napsáno v nejlajkovanějším komentáři pod příspěvkem.

„Odleť do malého města v Thajsku. Nech se přijmout tamními lidmi. Nauč se jejich jazyk. Trénuj rok a půl muy thai. Bojuj v turnaji, vyhraj ten turnaj. Vrať se do USA a připoj se k UFC. Zůstaň ve formě a buď neporažený ve své váhové kategorii. Udělej pak rozhovor, kde řekneš, že tento komentář byl důvod, proč jsi tak tvrdě bojoval,“ píše uživatel @fiven9nekid. Tento komentář se s více jak tři a půl miliony lajků stal nejlajkovanějším pod příspěvkem. Jedná se skutečně o velice obdivuhodné číslo. Již zmíněný uživatel tímto komentářem překonal dokonce rekord nejlajkovanějšího komentáře na platformě vůbec.

Jedná se o velice specifický a zajímavý úkol. Většina uživatelů na platformě byla přesvědčená, že ho Harrington nesplní. Zřejmě se ale mýlili. „Lidi, nebojte se, začátkem léta jedu do Thajska. Jděte přispět na můj Gofundme účet. Je to v mých odkazech na profilu,“ sděluje Harrington. Odkazuje se na web, na kterém mohou fanoušci přispívat na jeho cestu. Momentálně vybral už přes patnáct tisíc dolarů, což je v přepočtu přes tři sta třicet tisíc korun. Jelikož je ještě nezletilý, na cestu se s ním prý vydá jeho otec.

@uncrediblesports This needs to be a documentary @Reed #fyp #ufc #thailand ♬ Noted - PowerHouse

Cílovou částku už splnil. Finanční příspěvky však stále přibývají. „Tohle je šílený brácho. Vím, že jsi už dosáhl cíle, takže to použij na dobré jídlo s taťkou nebo tak,“ píše jeden uživatel a posílá příspěvek v hodnotě dvaceti dolarů. „Jsi obrovská inspirace malý n*gře,“ píše další a posílá devětašedesát dolarů. Nejvíce zajímavých vzkazů se však stále čím dál více objevuje pod původním příspěvkem na Instagramu.

Ozval se mu dokonce i známý profesionální zápasník myai thai z Thajska Buakaw Banchamek. „Ahoj, já jsem Buakaw! Já a guvernér úřadu pro cestovní ruch Thajska vás srdečně vítáme a jsme připraveni se o vás postarat v Thajsku. Napíšu vám zprávu, abychom si o tom promluvili,“ píše Banchamek do komentářů pod příspěvek. Okomentoval ho i slavný influencer Kush Papi se slibem, že mu zaplatí letenky do Thajska.

Že je Harrington skutečně odhodlaný se na cestu do exotické země vydat, ukazuje aktivně na svém instagramovém profilu. Každý den od zveřejnění příspěvku ukazuje, jak cvičí, aby až dorazí do Thajska, byl na sto procent připravený na tvrdý trénink. Ačkoliv mu mnoho lidí přeje jen to nejlepší, najde se i mnoho těch, kteří o něm pochybují. „Mám takový pocit, že nakonec se všemi penězi uteče,“ píše jeden uživatel na Instagramu. „Jestli tě neuvidím v Thajsku, tak si tě najdu,“ píše další.