Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Red Bull Sound Clash Rest vs Redzed | foto: Instagram.com

Bitva rapperů. Jednoho milují v zahraničí, druhý je legenda české scény. Souboj rozhodne, kdo je lepší

Dva umělci, dvě stage, jeden vítěz. Už dnes se proti sobě na pódiu ve Foru Karlín postaví rappeři Rest a Redzed. V Red Bull SoundClash se proti sobě utkají hned v šesti disciplínách, ve kterých budou muset ukázat, co v nich je. O vítězi rozhodnou přítomní fanoušci. Kdo rap battle vyhraje?
  12:33

Rest versus Redzed. Dva rappeři, několik kol a jen jeden vítěz. Ve speciální rap battle soutěži SoundClash od Red Bullu se dnes proti sobě postaví dva známí čeští umělci. Ve světě populární Zdeněk Veselý alias Redzed si to na pódiu rozdá se starou školou Adamem Chlpíkem alias Restem, kde každý ukáže svůj hudební talent. Podle nemálo fanoušků je vítěz jasný už předem. Redzed podle mnoha z nich Resta roznese na kopytech. Na akci se objeví i známý DJ Nobodylisten nebo rapper Orion.

@redbullcz Rozhodni, kdo bude brát 👑 Staň se součástí unikátního hudebního klání Red Bull SoundClash 🤜💥🤛 📲 kupuj lístky na redbull.cz/soundclash nebo v našem ~bio~ #redbull #vamdavakridla #redbullsoundclash #musicbattle #artistscollabs ♬ původní zvuk - Red Bull CZ

„Dva umělci, dvě stage, jeden vítěz. Tohle není koncert, tohle je Red Bull SoundClash! Připrav se na souboj mezi dvěma výraznými hudebníky,“ uvádí Red Bull na stránkách akce. Nepůjde však o jen tak ledajaké krátké vystoupení. Oba umělci budou muset projít šesti náročnými disciplínami, kde na ně v každé čeká speciální zadání, se kterým se budou muset popasovat. Co je tedy jejich hlavním úkolem? Musí předvést tu největší show, aby oslnili diváky a porazili svého soupeře. O vítězi rozhodne hlasitost křiku a potlesku fanoušků měřený hlukoměrem.

Redzed je umělec, kterého v dnešní době zná téměř každý posluchač rapové scény u nás. Svojí hudbou však nezaujal jen české publikum. Díky svému speciálnímu stylu rapu, který kombinuje s heavy metalem a elektronickou hudbou se mu nedávno povedlo získat diamantovou deskou za jednu miliardu streamů. Na hudební platformě Spotify má přes milion čtyři sta tisíc měsíčních posluchačů, a tak se řadí mezi nejposlouchanější české interprety.

DIAMOND RECORD FOR 1 BILLION STREAMS THANKS TO YOU CRAZY MF’S. LOVE YOU ALL@believemusic @krystofbursik.jpg

16. listopadu 2023 v 12:01, příspěvek archivován: 30. listopadu 2023 v 11:19

Ačkoliv má Rest, co se týče poslechu na Spotify, čísla daleko nižší, stále se jedná o legendu české rapové scény. Se svými populárními hity jako „Čas Hulit“, „Balkónovka“, nebo „Díky“ do teď na Spotify měsíčně baví více jak sto padesát tisíc posluchačů. Na umělecké hudební scéně se pohybuje už od roku 2003. Hlavní průlom ve své kariéře zaznamenal v roce 2010, kdy začal působit pod labelem „Ty Nikdy“, kde je do teď společně s umělci jako Paulie Garand nebo MC Gey.

Není to poprvé, co se u nás SoundClash pořádá. Už v roce 2010 se proti sobě na pódiu v SaSaZu postavily dvě známé kapely Tata Bojs a Monkey Business. Magický souboj odstartovala známá znělka z kultovní filmové série Star Wars. Disciplíny, kterými kapely musely projít, nebyly zrovna nejjednodušší. V jedné například Tata Bojs museli zahrát první polovinu své písničky a Monkey Business dokončit tu druhou. V jiné zahráli jednu ze svých písní podle žánru, který jim moderátor oznámil až úplně na poslední chvíli.

Momentálně až na zřejmě pár vyvolených z řad organizátorů nikdo netuší, jaké disciplíny dnes čekají na Redzeda a Resta. Podle předešlé akce se dá jen uvažovat, jestli se organizátoři některými disciplínami inspirují a mezi ty aktuální je zařadí. Disciplína, která čekala v roce 2010 na obě kapely, by dnes jistě potěšila každého fanouška. Soutěžící si museli na pódium přizvat předem tajného hosta z řad hudební sféry a společně s ním předvést to nejlepší vystoupení. Pokud této disciplíně budou muset i dnes čelit oba rappeři, bude to jistě nezapomenutelná show.

V roce 2011 SoundClash pokračovalo. Tehdy se mezi sebou utkala populární kapela Nightwork a známý zpěvák David Koller. Od té doby se však po pokračování této zajímavé akce slehla zem. Až po dlouhých dvanácti letech se nyní mohou fanoušci těšit na znovuzrození SoundClashe, tentokrát v rapovém duchu.