Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Rytmus a Jasmina Alagič | foto: Instagram

Dům Rytmuse a Jasminy Alagič vykradli. Přišli o šperky v hodnotě více než 2 milionů korun

Rytmus a Jasmina Alagič se podělili o nepříjemnou zkušenost. Se svými fanoušky sdíleli, že někdo vykradl dům, ve kterém bydlí. Měli přijít o mnoho šperků v hodnotě více než 2 milionů korun. Podle nich je celá situace velké upozornění nejen pro ně, ale i pro ostatní, aby dbali na zabezpečení domovů. Na sítích se zároveň řeší Rytmusovo story na Instagramu. Podle uživatelů sítě X vyjadřuje rapper sympatie Rusku.
  11:57

Je to teprve pár dní, co se Patrik Vrbovský, známější pod pseudonymem Rytmus, pochlubil na sociálních sítích novým prstenem, který si nadělil na Vánoce. Je posázený 1 700 diamanty a váží více než 100 gramů. Jen o pár dní později však přišel šok. Dům, ve kterém bydlí společně s manželkou Jasminou Alagič, totiž vykradli.

„Nikdy by mě nenapadlo, že budeme dělat takové video, ale situace to tak nějak vyžaduje,“ uvádí video na Instagramu Alagič. Poděkovala všem fanouškům za to, jaké si o ně dělají starosti a potvrdila, že se někdo do jejich domu dostal a povedlo se mu ukrást některé šperky. Většina z nich byla její a ne Vrbovského. On je totiž měl ukryté v trezoru a ona ne. „Přemýšlela jsem tak, jak někdy prostě přemýšlíme. Když byste tohle nikdy neudělali, nenapadne vás, že by někdo něco podobného udělal vám. Je to moje chyba,“ vysvětluje a dodává, že si uvědomuje, že měla šperky do trezoru schovat.

Ke krádeži došlo podle dostupných informací krátce po poledni 30. prosince. Zloděj ukradl zlaté hodinky značky Rolex v hodnotě 30 tisíc eur, několik zlatých náramků, jeden z nich měl stát zhruba 9 tisíc eur, prsten v hodnotě 6 tisíc eur, řetízek v hlavou Ježíše za 3 tisíce eur a další. Celkově by měly mít ukradené šperky hodnotu přes 84 tisíc eur, tedy více než 2 miliony českých korun. Šperky Alagič tvoří více než tři čtvrtiny hodnoty ukradených věcí.

Vyjadrenie k lúpeži v našom dome PS: Priatelia teraz mi ani tak nejde o materialne veci ako o to, že ak je tu niekto, kto mi pomože s dolapením zlodeja, tak sa mu pekne odvďačím

1. ledna 2024 v 22:06, příspěvek archivován: 2. ledna 2024 v 11:47

Právě kvůli tomu, že s k nim do domu někdo dostal za bílého dne, dvojice upozorňuje, aby všichni své domy zabezpečovali a dávali pozor. „My z našeho domu uděláme prison break, vy udělejte to nejvíc, co můžete,“ povídá s nadsázkou Alagič. Myslí si, že i pokud někdo jde ven jen na pět minut, měl by si zapnout zabezpečovací systém. „Bereme to jako obrovský vykřičník jak pro nás, tak pro ostatní,“ dodává Vrbovský. Dodávají také, že nebyl vykraden jen jejich dům, ale i další domy v okolí.

Oba dva si myslí, že není situace příliš vážná. Nikomu při krádeži nebylo ublíženo, což je podle nich hlavní. Nevzal jim jejich životy a to je podle nich nejcennější. „Nic co se dá koupit, není příliš drahé,“ směje se Vrbovský.

Vrbovský se stal v poslední době předmětem mnoha debat nejen kvůli šperkům, ale i kvůli jeho názorům. Nedávno totiž na Instagramu sdílel upravenou fotku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s popisem, že chce tanky, rakety a sedm miliard měsíčně. Zdá se tak, že vyjadřuje sympatie straně Ruska v ukrajinsko-ruském válečném konfliktu.

Nedávno také vydal nové album Bengoro 2, které bylo mezi fanoušky rapu velmi očekávané. I tam se objevily některé kontroverzní názory. Ve skladbě Prečo 3 mluví například o tom, že bylo onemocnění covid-19 vymyšlené. Rapper P.A.T., který s ním na skladbě spolupracoval později povídá, že lidé z vakcín umírají. V jiné skladbě Rytmus povídá o tom, že v době, kdy on vyrostl, byli muži muži a žádné ufňukané ženy.