Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Influencerka Satnady | foto: Instagram/Expres

Satnady skoro rok trpěla zdravotními problémy. Teď zjistila, že má boreliózu

Influencerka Satnady se v současné době připravovala na zápas v Clash of the Stars. Teď musí s přípravou na chvíli přestat. Po roce totiž zjistila, že má boreliózu. Na Instagramu se svěřila, že trpí migrénami, poruchami spánku nebo například problémy s krční páteří.
  17:49

Satnady, vlastním jménem Anastázie Chomičová, patří mezi nejkontroverznější české influencerky. Dříve byla známá sdílením zážitků z různých večírků, kterých se účastnila, později začala propagovat zdravý životní styl. Teď se však na sociálních sítích svěřila, že si bude muset dát od cvičení přestávku. Je totiž nemocná.

Na TikToku nedávno zveřejnila video, ve kterém popisovala, že má na více než měsíc antibiotika a se svou přípravou na zápas v Clash of the Stars musí zpomalit. Prý téměř po roce zjistila, že má boreliózu.

Na Instagramu se později svěřila, že už více než půl roku trpí migrénami a začala také omdlévat. „Začala jsem mít problémy s ramenem, krkem, krční páteří a zhoršil se mi zrak. Začala jsem mít spoustu problémů, třeba i se spánkem,“ vysvětluje. Prý nemohla spát, budila se uprostřed noci a trpěla nevolnostmi.

Své problémy Chomičová nejdříve sváděla na to, že je přepracovaná. Navštívila několik lékařů a mnoho z nich jí doporučilo operaci nebo rehabilitace. Všechny krevní testy prý byly v pořádku a ona stále nevěděla, proč jí je tak zle. Její neurolog jí podle jejích slov řekl, že je hypochondr a všechny její zdravotní problémy souvisí s úzkostmi a depresemi, kterými trpí.

„Následně si moje maminka vzpomněla, že její kamarádka měla podobné symptomy jako mám já. Nakonec dostala zánět mozkových blan a když otěhotněla, narodilo se jí postižené miminko,“ vysvětluje. Potom podle jejích slov lékaři zjistili, že má několik let boreliózu, na což přišli náhodou. Prý nikoho nenapadlo, že by takovou nemoc mohla mít. Jak postižení dítěte, tak zánět mozkových blan byl údajně zapříčiněn právě boreliózou, která se neléčila několik let.

@satnady Ig:satnady2 #gymtok #czechgirl #czechtiktok #lifefails ♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited

Chomičová se rozhodla, že se nechá vyšetřit, zda boreliózou netrpí. Nakonec se ukázalo, že její domněnka je pravdivá. Sice žádnou ze závažnějších komplikací netrpí, i přes to se teď snaží na Instagramu na fanoušky apelovat, aby pravidelně podobné testy podstupovali. Nemoc totiž může být nebezpečná.

Borelióza je jednou z nejčastějších nemocí, která je přenášená klíšťaty. Může způsobit bolesti svalů, zánět srdečního svalu nebo zánět spojivek. V současné době není k dispozici vakcína, která by před nemocí dokázala spolehlivě ochránit.

Vzhledem k tomu, že se Chomičová má účastnit dalšího galavečera Clash of the Stars, tak se na něj pravidelně i připravovala. S tím teď musí na měsíc přestat, aby se příliš nevysilovala. Zápasu se však účastnit plánuje.

Témata: Satnady