Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Selena Gomez překonala hranici 400 milionů sledujících na Instagramu | foto: instagram.com

Selena Gomez se stala nejsledovanější ženou na Instagramu. Sleduje ji 400 milionů lidí

Americkou zpěvačku a herečku Selenu Gomez sleduje přes 400 milionů lidí. Zapsala se tak do historie jako nejsledovanější žena. Nejsledovanějším člověkem vůbec je Cristiano Ronaldo. Gomez si také získala velkou podporu díky svému veřejnému boji s depresemi a body shamingu.
  13:15

Selena Gomez se stala nejsledovanější ženou na Instagramu poté, co její účet dosáhl hranice 400 milionů sledujících. Ještě nedávno se přitom dělila o tuto pozici s Kylie Jenner, kterou sledovalo stejně jako Gomez 380 milionů lidí. Tehdy se Gomez stala první zpěvačkou, které se podařilo dosáhnout takových čísel. Jenomže Gomez se nevěnuje pouze hudbě, ale také herectví a díky tomu má širší okruh sledujících. Určité množství fanoušků si také získala díky třetí řadě seriálu „Jen vraždy v budově“, která vyšla na začátku letošního roku a ve kterém také Gomez hraje.

Čísla jí také stoupla díky nedávnému dokumentu „My Mind & Me “, ve kterém se rozpovídala o své kariéře a také o psychických problémech, kterými už dlouhou dobu trpí. K dokumentu zároveň vydala singl, který nesl stejný název. Dokument se objevil na Apple TV kde přilákal velkou pozornost veřejnosti. K popularitě jí pomáhá i její značka kosmetiky Rare Beauty.

Díky své dlouholeté kariéře se Gomez podařilo v pátek 17. března překonat hranici 400 milionů sledujících. „Přála bych si obejmout všech 400 milionů z vás,“ napsala Gomez ke svému příspěvku, ve kterém se objevila série několika fotek s fanoušky. Gomez se tímto číslem stala historicky první ženou, která dosáhla hranice 400 milionů sledujících. Aktuálně ji sleduje už 401 milionů. Gomez totiž přilákala pozornost různých skupin žen, pro které je vzorem tím, že se snaží milovat své tělo takové jaké je. Gomez totiž přibrala pár kil navíc a spousta lidí se jí kvůli tomu vysmívají a uráží ji.

Gomez má totiž autoimunitní onemocnění a kvůli předepsaným lékům více zadržuje vodu. Na všemožnou kritiku její postavy se vyjádřila tak, že není modelka a své tělo má ráda a ostatní si mají svého těla také vážit, protože jsou jedineční. Podobné názory s ní spousta lidí sdílí a Gomez proto začali sledovat. Gomez je totiž poslední dobou častým terčem body shamingu. Množství sledujících jí pravděpodobně také přišlo kvůli nedávné kauze s manželkou jejího bývalého přítele, Hailey Bieber.

Gomez je sice nejsledovanější ženou na Instagramu, ale pokud se chce stát nejsledovanějším člověkem vůbec, má před sebou ještě dlouhou cestu. Nejsledovanějším člověkem je totiž portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo. Toho sleduje 563 milionů lidí, což je přesně o 120 milionů více sledujících, než má jeho odvěký rival Lionel Messi. Ronaldo je považován za nejlepšího fotbalistu všech dob a velkou část sledující má také díky působení v různých klubech. V současnosti hraje za tým Al-Nassr v Saúdské Arábii.

Jeho přechod byl tehdy velmi probíraný nejen kvůli astronomické částce, kterou mu byl klub ochoten vyplatit, ale také kvůli síle jeho instagramového účtu. Před příchodem Ronalda do nového klubu totiž tým nesledoval na Instagramu ani milion lidí. To se však změnilo po Ronaldově příchodu a tým měl za krátkou dobu přes 12 milionů sledujících. Ronaldo je ukázkovým příkladem toho, jak velký vliv může mít člověk s takovým množství sledujících.

Selena Gomez se však dlouhou dobu o svůj Instagram nestarala. Před čtyřmi lety si smazala aplikaci a dala souhlas členovi svého týmu k tomu, aby se místo ní o její profil staral. Gomez si totiž uvědomila nezdravý vztah, který k Instagramu měla a rozhodla se dát si pauzu. „Uvědomila jsem si, že můj malý svět je komplikovaný, ale fotky jsou daleko větším problémem než ostatní věci, se kterými se musím vypořádat. Mám deprese a úzkosti a je pro mě těžké být sama sebou. V jednu chvíli pro mě Instagram znamenal celý svět. Když mi bylo 20 let, myslela jsem si o sobě, že nejsem dost hezká. V mém životě bylo období, kdy jsem si myslela, že potřebuji make-up a nechtěla jsem být viděna bez něj. Dát si pauzu od sociálních sítí, bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem pro svoje mentální zdraví mohla udělat,“ řekla Gomez v rozhovoru pro InStyle.

Gomez se vrátila k osobní správě svého instagramového účtu teprve letos v lednu. Od té doby často přidávala příspěvky se synem fotbalové hvězdy Davida Beckhama, Brooklyna Beckhama a jeho ženy Nicoly Peltz. Rozhodla se také otevřeně mluvit o urážlivých komentářích, které její život velmi ovlivnily a které nejvíce lidi píší na TikToku. Také má na svém profilu odkaz na účet Wondermind, který se zabývá psychickými problémy a také se snaží nabídnout různou odbornou pomoc. Gomez má totiž sama psychické problémy a proto se snaží lidem nabídnout možnost promluvit si o nich s odborníky.