Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Selena Gomez prozradila, že bojovala s myšlenkami na sebevraždu | foto: Apple TVAntiyoutuber.cz

Vyšel dokument o Seleně Gomez. Přiznala myšlenky na sebevraždu a touhu být matkou

Nový film My Mind & Me o Seleně Gomez je k dispozici na Apple TV. Dokumentuje život jedné z nejznámějších světových celebrit za září reflektorů. Zpěvačka prozradila, že trpí mnoha psychickými onemocněními od úzkostí až po bipolární poruchu. Vyjádřila se k začátkům herecké kariéry a vztahu s Justinem Bieberem.
  14:33

V pátek 4. listopadu vyšel dokumentární film My Mind & Me o třicetileté zpěvačce a herečce Seleně Gomez. Svěřila se s touhou stát se matkou a netajila se ani tím, že několik let trpěla myšlenkami na sebevraždu. Občas by si také přála jen být normální osobou, kterou nezná celý svět.

Selena Gomez začala s hereckou kariérou v sedmi letech, kdy ji obsadili do dětské televizní show Barney a přátelé, která se natáčela v jejím rodném Texasu. Největší boom Seleniny kariéry přišel v roce 2006. Tehdy jí bylo čtrnáct let a získala hlavní roli v Disney seriálu Kouzelníci z Waverly.

S Disney Channelem přišlo i mnoho nových filmových a seriálových rolí spolu s nabídkou nahrávat písničky, čehož se ujala a v roce 2009 vydala první album s názvem Kiss & Tell. Z dívky, která si přála být herečkou se tak stal idol teenagerů na celém světě. Zažila vztahy s Nickem Jonasem, Taylorem Lautnerem a zejména pak s o dva roky mladším Justinem Bieberem.

S Bieberem se scházeli a rozcházeli sedm let až do roku 2017, kdy jejich vztah definitivně skončil. Gomez do teď schytává nadávky, že je slavná jen kvůli Bieberovi. „Čekám, kdy už budu konečně stačit jen já a ne já ve spojení s Justinem nebo s kýmkoliv jiným,“ řekla s brekem ve filmu. Bieber velmi zasáhl do její tvorby a vztah s ním se projevil v jejích nejnovějších albech.

V roce 2014 bylo Seleně diagnostikováno autoimunitní onemocnění lupus, kvůli kterému musela podstoupit transplantaci ledviny. S nástupem lupusu, všemi rozchody a nátlakem, který pociťovala, se začalo horšit i její psychické zdraví. V roce 2016 musela po absolvování pětapadesáti koncertů zrušit tour Revival. Šla se léčit na psychiatrii a tisk ji obviňoval z užívání drog či alkoholismu.

Jak Selena v dokumentu přiznala, problém s alkoholem ani drogami nikdy neměla. Na psychiatrii jí diagnostikovali úzkosti, deprese a bipolární poruchu. „Myšlenky na sebevraždu přišli už krátce po dvacátých narozeninách, ale s postupem času to bylo horší a horší. V průběhu pandemie mi připadalo, že by bylo lepší kdybych tady nebyla,“ přiznala se Gomez v dokumentu.

„Nechci být superslavná, nechci mít tohle všechno. Cítím se strašně uvízlá. Od té doby, co jsem dítě jen pracuji a jediné co chci, je rodina. Chci strašně být máma. Ráda bych jen byla šťastná a normální jako všichni ostatní,“ řekla zpěvačka, která může mít kvůli Lupusu a lékům, které užívá, problémy s početím dítěte.

Poslední dva roky se Selena Gomez cítí lépe a s psychikou už tolik nebojuje. Na základě svých psychických problémů založila fond Rare Impact, jehož účelem bylo vybrat sto milionů dolarů na poskytnutí bezplatně psychologické pomoci mladým lidem. V roce 2022 ji americký prezident Joe Biden pozval do Bílého domu, aby s ní probral začlenění vzdělávání o psychickém zdraví do školních osnov.

Psychiku mladých lidí zpěvačka a herečka podporuje i prodejem své kosmetické značky Rare Beauty. V minulosti bojovala s tím, že neměla ráda sama sebe ani svůj vzhled a pomocí kosmetiky chce lidem ukázat, že každý je krásný a měl by se mít rád. Jedno procento peněz vydělaných z prodeje kosmetických produktů Gomez odvádí do fondu Rare Impact.