Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

Kim Cattrall v době natáčení prvních sérií Sexu ve městě. Tipli byste jí 51 let? | foto: Profimedia.cz

Sex ve městě se vrací, na moment i oblíbená Samantha. Hlavní roli si však zahrála jinde

Pokračování Sexu ve městě je zpátky a překvapivě spolu s ním i oblíbená postava Samanthy. Objeví se však jen na chvíli. Hlavní roli si zahrála v jiném seriálu, který vyšel ve stejný den na konkurenční platformě. Podle fanoušků jde o geniální marketingový tah pro přilákání pozornosti diváků.
  13:00

New York, móda, muži a především čtyři nerozlučné přítelkyně Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda - to je Sex ve městě, jeden z nejoblíbenějších seriálů všech dob. Teď je zpátky jeho pokračování And Just Like That a spolu s ním i mnoho kontroverze a zároveň překvapení. Kim Cattrall, která ztvárnila roli Samanthy, sice dříve prohlásila, že se na žádném pokračování podílet nechce, i přes to se v jednom z dílů na chvíli objevila. Pravděpodobně ale ne tak, jak všichni doufali.

Spor mezi Cattrall a Sarah Jessicou Parker, která hraje roli Carrie, trvá už dlouho. Fanoušci seriálu roky spekulovali, zda mezi herečkami opravdu nevraživost je, což se nakonec potvrdilo. Jedním z důvodů jsou i peníze. Parker totiž měla za jeden díl seriálu dostávat až milion dolarů, zatímco ostatní kolegyně měly dostávat téměř třikrát nižší odměnu. Cattrall si několikrát stěžovala, ale nepovedlo se jí s tím nic udělat a tak si při natáčení pokračování řekla o tolik peněz, že jí nikdo vyhovět nemohl. Proto se Cattrall v předchozí řade And Just Like That neobjevila.

Na konci května se začaly objevovat informace, že se Samantha ve druhé sérii vrátí. Fanoušci začali jásat a nemohli se dočkat. Nakonec se však ukázalo, že se objeví jen v jednom díle a v jedné scéně, kde s ostatními hlavními hrdinkami ani nepromluví.

@thedonavanrose #coincidence? I think not… #kimcattrall has a new #netflixoriginal titled #glamorous the same day season 2 of #andjustlikethat comes out on #max #sexandthecity #samanthajones #sarahjessicaparker #andjustlikethatmax #netflix #carriebradshaw ♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited

Druhá série A jak to bylo dál vyšla 22. června na HBO Max a ve stejný den na Netflixu vyšel seriál Glamorous. Zdá se, že by dva očekávané seriály nemuselo nic spojovat, opak je ale pravdou. V seriálu Glamorous se objevila totiž právě herečka Samanthy, která v něm má, na rozdíl od pokračování Sexu ve městě, hlavní roli.

Ač má bezpochyby mnohem více fanoušků seriál And Just Like That, Samantha je jednou nejpopulárnějších postav a právě proto i její herečka získává od veřejnosti velkou podporu. „Vůbec nevím, kolik za to museli zaplatit peněz, ale je to to nejlepší, co se v showbyznysu mohlo stát. Geniální marketing,“ směje se jeden z uživatelů na TikToku.

@placeholdercelebs anyone seen the series yet? im not sure if i'll check it out #kimcattrall #glamorous ♬ 1hymn for the weekend - 阿吉野马

Role Cattrall v novém seriálu je zároveň až nápadně podobná té v Sexu ve městě. „Samantha tam sice skoro není, ale máme jí více než dost v Glamorous. Je to fakt k smíchu,“ píše jiný sledující. Někteří si však myslí, že seriál příliš zdařilý není a ostatní jen chtějí vidět souvislosti tam, kde nejsou. Ať je to jakkoli, nový seriál především díky kontroverzi s Cattrall získal mnohem více pozornosti.