Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Po TikToku se šíří trend, který učí vstupovat do alternativní reality. Prý díky polštáři. | foto: Profimedia.cz

Po TikToku se šíří trend, který učí vstupovat do alternativní reality. Prý díky polštáři

TikTok nám ukázal již spoustu zajímavých, či bizarních trendů. Jeden z nich je ale vskutku neobvyklý. Chtěli jste se někdy dostat do jiné alternativní reality? Nový TikTok trend „shifting“ tvrdí, že to je možné.
  16:00

Videa s hashtagem „changing realities“ získala na TikToku už přes 6,2 miliardy zhlédnutí. Poté co se videa na TikToku o „shiftingu“ stala virální, začali o nich natáčet i tvůrci na jiných sociálních sítích, jako například na YouTube. Více o tom vysvětluje youtuberka Kristeau, která má přes sto tisíc odběratelů.

„Shifting“ je technika, která zahrnuje mnoho rituálů, které pomůžou lidskému vědomí dostat se do požadované paralelní reality. Řada lidí tuto metodu využívá jako útěk do jejich oblíbeného fiktivního světa, jako například Bradavice z Harryho Pottera. Jedná se o meditační techniku, která je založena na myšlence, že existuje několik či dokonce nekonečno realit. Zahrnuje techniky z lucidního snění, meditace a astrální projekce.

@shiftingthroughjae let’s talk #shiftok #shiftingrealities ♬ original sound - Shiftingthroughjae

Existuje několik metod, které pomáhají k proniknutí do jiných realit. Jedna z nich se nazývá „the Raven Method“. Při této metodě si člověk lehne do pozice hvězdy a odpočítává od sta do nuly, přičemž myslí na realitu, do které se chce přemístit.

Další metoda se nazývá „Alice in Wonderland“, česky Alenka v říši divů, při které je potřeba si představit sám sebe v běhu za člověkem z dané reality. Poté je potřeba, stejně jako u Alenky v říši divů, skočit do králičí nory.

Metoda známá jako „pillow method“ spočívá v tom, že na papír napíšeme naše vysněné reality. Poté co papír vložíme pod polštář a usneme, tak bychom se měli probudit v určité alternativní realitě.

@astralabbi Hope this helps so you dont get stuck minishifting!! #realityshifting #shiftingrealities #shiftinghelp #shiftingtips #shifttok #shifting #desiredrealityshifting ♬ original sound - A

Je to vše jenom blaf anebo to doopravdy funguje? Lidé, co některou z těchto metod vyzkoušeli, tvrdí, že poté měli velmi živé sny. Tento trend je založen na autohypnóze, přičemž se odloučíme od vnějšího světa a přichytíme se k naší požadované realitě.

„Shifting v podstatě provádíme každý den a mnoho z nás si to ani neuvědomuje, při každém nádechu, či pokaždé když mrkneme,“ popisuje youtuberka Kristeau.

Není zatím potvrzené, zda je Shifting skutečný, lidé však tvrdí, že jsou jeho metody uklidňující a pomáhají zpomalit naši mysl.