Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Influenceři, o kterých se mluví. | foto: instagram.com

Týden na sítích: sbírka na požár i flashbacky z Bali a Shopaholic Adel

I poslední červencový týden přinesl další zajímavé momenty ze světa influencerů. Ani je neminul požár v Českém Švýcarsku. Zatímco někteří vybírali peníze, jiní vzpomínali na dovolenou. Jako už tradičně se řešila i Shopaholic Adel.
  7:30

Vzpomínky Aki Votrubové

Požár v Hřensku neunikl asi nikomu. Ani bloggerce a influencerce Aki Votrubové. I ona se k němu vyjádřila, jenže to trochu nešťastně. „Dnes ráno nás na Letné vzbudila ‚vůně‘ kouře z hořícího Hřenska a mně to šíleně připomnělo, jak farmáři na Bali vypalovali rýžová pole,“ psala na Instagramu. „A tak jsem zalovila v paměti telefonu a na chvíli zavzpomínala na tu single punkerku, co se sbalila a vypadla na půl roku do Asie, kde denně trénovala crossfit, jedla boží jídlo, fotila jako drak, surfovala a pařila,“ dodala. 

Aki Votrubová

V komentářích se strhla debata, kdy nikdo moc nechápal, co má post znamenat. „Rozepsala jsem asi deset komentářů a všechny smazala, protože žádnej nedokáže vyjádřit, jak velkej level bizáru tohle je, tvl,“ píše jeden z nich.

Aki se nakonec chytla za nos a popisek u fotek změnila. „Chci vám dát vědět, že v původním textu tohoto postu nebyla ani špetka zlého záměru, nicméně uznávám, že jsem neposoudila situaci správně a neměla jsem post sdílet. Unáhlila jsem se a mrzí mě to,“ napsala nově k fotkám. O sledující sice nepřišla, ale reklamu si dobrou neudělala.

Peníze na pomoc

Jiní influenceři se k požáru postavili úplně jinak. Třeba Anna Šulcová se nejprve svěřila, že k místu zasaženým plameny má osobní vztah. „Na Mezné máme chalupu. Modlím se, ať co nejdřív zaprší. Je mi z toho smutno. Je mi líto naší přírody, zvířat a doufám, že jsou všichni místní v pořádku,“ napsala na Twitter. Později sdílela i sbírku na pomoc obcím a obyvatelům, které požár zasáhl.

S vybíráním peněz se připojil i Adam Kajumi. Ten pravidelně streamuje na TikToku, z čehož mu jdou peníze. Minulý týden se však rozhodl všechny peníze, které na streamu onen den vybral, poslat právě na pomoc Českému Švýcarsku.

@adamkajumi #kajumisquad  #ceskesvycarsko #extreme ♬ Earth Song - Michael Jackson

Shopaholic Adel

Ani minulý týden se neobešel bez Shopaholic Adel. Ta se po pár dnech mlčení vrátila na TikTok, kde nahrává videa jako kdyby se nic nestalo a dokonce i streamuje. 

@shopaholicadel.oficial @fregamercz2 ♬ původní zvuk - shopaholicadel.oficial

Oproti minulým týdnům jí však klesají shlédnutí u jednotlivých videích. Na streamech se toho ale moc nezměnilo, lidé jí dál posílají dárky, díky kterým může ze streamů vydělávat. Dneškem však začíná srpen, kteří si mnozí uživatelé TikToku chtějí dát bez ní. Uvidíme, jak to dopadne.

Plány Sugar Denny

Sugar Denny byla minulý týden hostem podcastu Vládi Kadlece Podcast bez názvu. Mluví v něm jak od odchodu ze střední školy, tak i o kontroverzní spolupráci se Starbucksem, kdy vinu za všechny nejasnosti kolem toho, zda o spolupráci doopravdy jde nebo ne, hodila právě na Starbucks. Mluví i o nezdaru e-shopu Ochucený vzduch a dodává, že její značka Sugar Lounge, kde prodává třeba tašky, plakáty a svíčky, se dočká rebrandu. Ráda by s ní vyrazila do světa.