Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Shopaholicadel | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Zmizení Shopaholic Adel ze sítí je o něco blíž. Nesmí streamovat na TikToku

Influencerka Adéla Pulcová alias Shopaholic Adel přišla o další účet na TikToku, autoři účtu EndgameAdel lidem vysvětlili, co musí udělat pro to, aby se zákaz jejího streamování povedl. Adel se přesunula na YouTube, kde jí její přítel Jan Kulas založil nový účet.
  13:08

Nedávno se na TikToku objevil neznámý účet EndgameAdel, který se představil za jediným účelem, a sice aby kontroverzní influencerka Shopaholic Adel na dobro zmizela ze sociálních sítích. EndgameAdel se dočkal obrovské podpory od mnoha lidí a pomalu začal růst a i když se zprvu zdálo, že je cíl účtu v podstatě nereálný, po nějaké době se začaly objevovat první úspěchy.

Majitelé účtu totiž video, ve kterém svým sledujícím radí, jak nahlásit její sociální Adély Pulcové.

Autoři účtu ovšem zdůraznili, že nahlášení musí být podloženo smysluplnými důvody a lidé nemají její účet nahlašovat bez jakýchkoliv důkazů, TikTok by totiž všechna nahlášení vyhodnotil jako pokus o bezdůvodné zablokování dotyčné osoby a celá akce by vyšla nazmar.

Vzhledem k tomu, že Adel na svých streamech často mluví sprostě, uráží ostatní a také se vyjadřuje homofobně, pro diváky, kteří se rozhodli přidat k hromadnému nahlašování, tak nebyl žádný problém svá nahlášení odůvodnit. Na základě toho se TikTok ozhodl odebrat Půlcové možnost živě streamovat.

Adel živým vysílání tráví neuvěřitelné množství času. Její sledující jí navíc posílají peněžní dárky, které kolikrát nejsou vůbec malé a Pulcová si tak může za jeden stream vydělat opravdu slušné peníze. Kvůli účtu EndgameAdel tak mohla přijít o nemalé peníze.

Musela proto vymyslet jiný způsob, kdyby si založila nový profil na TikToku, chvíli by trvalo, než by mohla na stream, u něj je povinná položka překonání hranice tisíc sledujících, což se nestane jenom tak. Přišla proto s jiný, řešením, začala streamovat na platformě YouTube, kde její účet sleduje přes 58 tisíc lidí. Chvíli se zdálo, že je problém vyřešen, pozornosti autorů EndgameAdel však její přesun neunikl a rozhodli se pokračovat.

Na účtu EndgameAdel se tak objevilo další video, které lidi informovalo o její současné činnosti.

„Adéla streamuje na YouTube, jelikož má na TikToku ban. Je čas ukázat sílu nahlášení ve správné formě, YouTube je teď naše šance pro sundání Adély,“ oznámili tvůrci ve videu. Spolu s tím také přidali odkaz na její kanál a ve stejný den se objevilo druhé video, v němž tvůrci vysvětlili, proč je tolik důležité Pulcovou nahlásit.

„Adéla si musí uvědomit, že YouTube není TikTok a že se na YouTube šikana, urážky, vyhrožování a sexuálně explicitní obsah netolerují,“ odůvodnili svůj záměr autoři.

Když Adel vysílala, z nenadání se její stream pozastavil a poté ukončil úplně, není ovšem jisté, jestli opravdu dostala ban, protože v tu chvíli byla na narozeninové oslavě, kde byl kromě jejího přítele Jana Kulase také fitness trenér Tomáš Lukáš nebo zápasník z Clash of the Stars a Red Face Max Green.

Adel se ovšem nemůže divit, že účet EndgameAdel vznikl. Svým chováním pobuřuje opravdu hodně lidí a ti se už v minulosti pokoušeli ji zcela zastavit právě pro její výroky.

@endgameadel

ADÉLA STREAMUJE NA YOUTUBE, JELIKOŽ MÁ NA TIKTOKU BAN. JE ČAS UKÁZAT SÍLU NAHLÁŠENÍ VE SPRÁVNÉ OKAMŽIKY A VE SPRÁVNÉ FORMĚ. YOUTUBE JE TEĎ NAŠE ŠANCE PRO SUNDÁNÍ ADÉLY. https://www.youtube.com/watch?v=staGkA1BMt0

♬ původní zvuk - ENDGAMEADEL

I když chce účet EndgameAdel dosáhnout toho, že ze sociálních sítí zmizí úplně, ona sama se nechala slyšet, že nikdy neodejde. Otázkou ovšem je, jak dlouho Adel dokáže vzdorovat neustálým problémům, které musí řešit kvůli aktivním ztrátám svých účtů na sociálních sítích. Pokud by se na nich chtěla udržet, znamenalo by to, že by musela zcela změnit své chování a to, jak se za dlouhou dobu jejího působení na sociálních sítích ukázalo, je v podstatě nemožné.

Adéla Pulcová se navíc kvůli své dráze kontroverzní influencerky dostala do patové situace. Tvrdí, že ji nikde nechtějí zaměstnat právě kvůli jejímu vystupování na internetu, pro ni to tedy znamená, že musí vsadit vše na jednu kartu a věnovat se práci se sociálními sítěmi naplno. Nyní jí ale hrozí možnost ztráty výdělku skrze internet. Kvůli neustálé tendenci urážet každého, kdo je jí nějakým způsobem nepohodlný, je tato varianta stále více pravděpodobnější.

Témata: Shopaholic adel