Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Shopaholicadel | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

Zase ta Dana. Tentokrát se Shopaholic Adel snaží přesvědčit lid, že za vším je ona a Kazma

Co je za projektem Já jsem Dana se stále neví. Odhalila se identita modelky z videa, svou verzi následně přidal i Mikýř. Tomu však moc lidí nevěří a dál čekají, co bude. S celou věcí byla spojována i Shopaholic Adel. Ta teď propaguje jistý instagramový účet, který má být s projektem spojený. Jedná se však zřejmě o fake, který má jen nabádat veřejnost, aby ji nechali na pokoji.
  12:41

Špatná grafika, zvuk a zpracování jsou pojmy, které dobře popisují nový účet na Instagramu, který propaguje Shopaholic Adel. Snaží se zřejmě využít pozornosti, která se jí momentálně dostává ve spojitosti s Kazmou. Dle ní záhadný profil, který však záhadný vůbec není, má zatím dva příspěvky, z čehož jeden je jen přesdílená profilová fotka, druhý je zvláštní video. I když se jedná o video, tak se v něm prakticky žádná akce neděje. Je na něm vidět pouze fotka pána v masce Jokera, přičemž do pozadí někdo mluví hluboce upraveným hlasem. Je to fake, tvrdí komentující.

S projektem byla osoba Shopaholic Adel spojovaná delší dobu, i kvůli četným nápovědám, které na ni odkazovaly. A teď se zdá, že se se zájmem, který kolem celé věci je, snaží svézt influencerka sama. Na Instagramu vyzvala své sledující, aby šli sledovat jistý soukromý účet @deecee4four. Ten má v popisu profilu morseovkou napsáno „22G1", což bylo i na kontejneru, který zakopal Kazma. Tato stejná čísla se objevila i v původních videích s Danou. Na profilu jsou zatím pouze dva příspěvky. Jeden je jen zvláštní profilová fotka a druhý video, ve kterém hlubokým hlasem mluví neznámý muž. To co v něm říká, je matoucí a vcelku nesmyslné. Dokonce i doprovázející text se neobjevil bez gramatické chyby. Celý dojem z videa je takový, že jeho smyslem je přesvědčit veřejnost, aby Shopaholic Adel nechala být.

Adéla zároveň ve stories, na kterých profil propagovala, neustále označovala Kazmu a posílala mu vzkazy. Třeba, že ho má ráda.

Adel se nikdy netěšila moc veliké oblibě. V posledních týdnech se však její reputace ještě víc zhoršovala. Nechala zemřít své morče, jeho tělíčko pohodila k popelnici a vinu hodila na svého snoubence Davida. I když je Adel bizarní, je to stále člověk a zřejmě je toho tlaku na ní už moc. Je tedy možné, že tento profil vytvořila ve spolupráci s někým, aby si, jak nahnala sledující, tak přemluvila veřejnost, aby jí nechala na pokoji. Zároveň však každý, kdo Adélu nějakou dobu sleduje, tak ví, že pozornost jí dělá radost, a to i ta negativní. Proč by tedy chtěla, aby ji internet nechal být, není úplně jasné.

Valná většina komentujících, a to na Instagramu i TikToku, tomuto divnému účtu nevěří a považuje ho za falešný. „Tohle je už jen jasný fake. Titulky nesedí a on se tam ani nehýbe a teď se s nějakým jejím kamarádem rozhodla, že to jdou nafejkovat,“ napsal do komentářů pod video jeden uživatel. „Ježíš tak tohle už je jasný fake, to samé si myslím i o tom videu od Mikýře. Vice by mě ale zajímalo, proč má Kazma její číslo ze Superstar ve svém biu. Možná, že už si z nás taky dělá prdel a využil situaci,“ odkazuje jiná uživatelka na morseovku, kterou má Kazma v profilu. Ta je totiž v překladu to číslo, které měla Adel přidělené v show Superstar.

V soukromé skupině na Facebooku „Děčín a Okolí“ sdílel jeden uživatel fotku Adel, na které sedí v kavárně s přítelem a dvěma dalšími neznámými muži. „Ne ne, tak koho jsme nepotkali v Pivovaru v Děčíně. Shopaholic Adel, nevěřím. Škoda že nechtěla moc pokecat, prej jednání,“ napsal k popisku zveřejněného příspěvku. Na fotce jde také vidět, jak jeden z mužů drží v ruce desky s papírem, na kterém je napsaná stejná morseovka, která je i v popisu profilu.

Shopaholic Adel s přítelem

Dle fotky je zřejmé, že se nejednalo o náhodné setkání, ale o předem domluvenou věc. Již zmíněný muž na ní totiž až okatě ukazuje, co je napsané na papíře, který má v ruce. To působí tak, že chce, aby byla výsledná fotka zveřejněná. Uživatelé si z toho opět v komentářích dělají srandu a nevěří tomu. „Nevím co to je, ale zabijte to, než to naklade vejce,“ napsal pod fotku jeden uživatel. „Nevím, jestli ta cedulka na stole náhodou neznamená, že je z nějaké rezervace zrovna pustili,“ vtipkuje jiný.

Možný návrat Kazmy a záhadnou Danu řeší poslední týdny velká část českého internetu. V lednu vyšla tři záhadná videa, která odkazoval jak na Kazmu, tak i na Shopaholic Adel. Vodítek tam bylo hned několik. Začaly vznikat stovky někdy až šílených konspiračních teorií. Kauzu završilo video, které vydal Martin Mikyska alias Mikýř. Je velmi propracované, záhadné a jistě velmi zajímavé. Dle mnohých diváků je však zřejmé, že se Mikyska chtěl pouze přiživit na slávě, kterou momentálně tento záhadný projekt má. Veřejnost tak stále zůstává v nevědomí a ptá se, kdy už to celé vyjde konečně najevo.

Témata: Shopaholic adel