Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Nový projekt Kazmy | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Další Kazmova blbost? Jakási Dana má být jeho projekt a lidé do toho tahají i Babiše

Kazma sice před časem oznámil, že odchází z internetu, už ale možná nastal čas jeho návratu. Český TikTok žije případem jakési neznámé Dany, která o sobě na sociálních sítích zatím řekla jen to, že nekandiduje na prezidentku. Ve skutečnosti se však dívka z videa jmenuje Alina. Lidé na internetu se snaží najít pravdu a spekulují. Některé teorie dokonce Kazmu, Adélu a Danu spojují i s Andrejem Babišem.
  18:00

Na českém TikToku je poslední dny jedním z nejskloňovanějších jmen jméno Dana. Proč? Uživatelé TikToku se shodují, že za naprosto neznámou ženou je Kazma alias Kamil Bartošek a že se za celým projektem skrývá i pravda ohledně Shopaholic Adel. Kdo je však ona Dana, která na TikTok přidala zatím dvě videa? Ve skutečnosti se Dana vůbec nejmenuje.

Pochází z Ukrajiny, podle dostupných informací žije v Brně a jmenuje se Alina. Letos jí bude pětadvacet, je vystudovaná inženýrka z Vysokého učení technického v Brně a právě na jihu Moravy i doučuje ruštinu a má úklidovou firmu. Mimo to pracuje jako fotomodelka. Na sociálních sítích pak vystupuje i sama za sebe, ne pouze jako Dana. Na Instagramu má přes 23 tisíc sledujících, avšak její profil je od prvního videa s Danou soukromý. Aktivní je ale i na TikToku, kde dokonce to, že právě ona je Danou, nijak neskrývá.

Brzy se dozvíte kdo je Dana a kdo za tím stojí! Nebo už to někdo ví? #jajsemdana #jajsem #foryoupage

30. ledna 2023 v 11:51, příspěvek archivován: 30. ledna 2023 v 11:51

„Brzy se dozvíte kdo je Dana a kdo za tím stojí! Nebo už to někdo ví?“ ptá se sledujících Alina. V komentářích se pak rozjíždí řada spekulací. Ve videu je totiž jak úryvek z TikToku Dany, tak i video, ve kterém je Alina v jiných, i když podobných, šatech.

„Věřte mi nebo ne, v tom videu jsou dvě různé osoby,“ domnívá se jeden z komentujících a další s ním souhlasí. Nejčastěji rozvíjí teorii, že jedna z žen je zároveň i Shopaholic Adel, jen hodně upravená. To má údajně dokazovat i to, že Adéla nosí přívěšek s písmenem D, Dana pak má přívěšek s písmenem A. U Adély by písmeno mohlo odkazovat na jejího snoubence Davida, u Dany pak na její pravé jméno, tedy Alina.

Jenže diskutující v tom celém vidí konspiraci od Kazmy.

„Alina je verze jména Adéla, to už prostě není náhoda,“ píše další. Jméno Alina totiž vychází z germánského jména Adeline, což je jedna z variant jména Adéla.

„Dana je postava, která hraje Shopaholic,“ přisazuje další komentující. Na to mu však reaguje další uživatel, který odpovídá, že Adéla je přeci jen aktivní už přes šest let a lidé z jejího okolí potvrzují, že je reálnou osobou. V médiích opakovaně vystupovala i její rodina, sestra s matkou.

Kazma, Babiš a One Man Show

O tom, že by za Shopaholic Adel a jejím vystupováním na internetu mohl být Kamil Bartošek alias Kazma, se spekuluje už delší dobu. Podle některých je Kazma za Adélou už od její účasti v Superstar, jiní se domnívají, že bizarní influencerku oslovil po letech a vytáhl ji na světlo světa.

Kdo je Dana a co za celým projektem je, má být odhaleno 8. února. I to podle Kazmových sledujících nasvědčuje tomu, že strůjcem celé záhady je právě on. Vedle grafiky, která odpovídá stylu jeho One Man Show, totiž nové díly vycházely vždy ve středu. A 8. únor je, shodou okolností, také středa. Některé teorie jsou až tak šílené, že do celé věci zapojují i neúspěšného kandidáta na prezidenta, lídra hnutí ANO a poslance Andreje Babiše.

„Babiš za poslední dny několikrát zmínil 8. únor, to nemůže být náhoda,“ píšou horliví spekulatéři. V ten den má však hnutí ANO naplánovaný sjezd a jde tak spíše jen o shodu náhod.

Sama Adéla se k celé věci nijak nevyjadřuje. „Nic o tom nevím a je mi to jedno. Mám jiné starosti,“ napsala pouze redakci antiyoutuber.cz. Zda je záhadná Dana nějakým způsobem spojená s Kazmou a Adélou Pulcovou, se dozvíme už za týden.

Témata: Shopaholic adel