Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Shopaholic Adel má za sebou několik těžkých dní | foto: Instagram.com/shopaholicadel_official

Falešný zákon a nemoc! Kolem Shopaholic Adel se stahují mračna

  12:18

Shopaholic Adel je v posledních dnech nejskloňovanější jméno českého internetu. Po delší odmlce se vrátila na TikTok, získala přes 240 tisíc sledujících. Ti ji teď postupně opouštějí, za pár dní jejich počet klesl o více než 80 tisíc. A lidé se tím baví.

Celou situaci se snažila Adéla zachránit a několikrát vzkázala fanouškům, jak moc je má ráda. Ti po ní ale chtějí k celé situaci nějaké vyjádření. Nejdříve mlčela, později natočila několik příspěvků, kde celou situaci evidentně nezvládala. 

„Jste na sebe hrdí, čeho jste dokázali? Vy si myslíte, že když mi spadnou sledující na TikToku a Instagramu, že budu v pohodě? Já kvůli vám celou noc zvracím, nespím, bolí mě hlava, nemůžu hýbat rukou a nohou a strašně mě teď začíná bolet žebro, jako bych měla zápal plic. Doufám, že jste na sebe hrdí, co jste dokázali,“ vzkazuje v slzách sledujícím Adéla. „Přijde vám normální se proti mně spolčit a udělat to, že mám zmizet z TikToku a z Instagramu? Víte moc dobře, že mám právo na to mít živnost a že to živí mě a mojí rodinu, tak o co vám jde? Abych skončila v nemocnici?“

Pokračuje dál v podobném duchu. Postupně všem vyčítá, jak se k ní chovají jak fanoušci, tak další influenceři. 

O den později zveřejnila několik instastories o tom, že jí je pořád zle, zvrací, má teplotu. Ke všemu se vyjádří ve chvíli, kdy jí bude lépe. Ještě ten večer na svém kanálu zveřejnila video, který neslo název Důležité povídání o aktuální situaci okolo mě. 

Vše se neslo v podobném duchu až do chvíle, kdy začala mluvit o určitém paragrafu zákona. „Já vám sem dám jednu fotku, myslím si, že by vás mohla hodně zajímat. Jestli se neuklidníte, tak by asi hodně z vás nechtělo být na policii nebo dokonce u soudu. To je totiž taková jedna zprávička ze zákoníku, tak si to přečtěte a zamyslete se,“ vzkazuje Adéla. 

„Až budu mít více síly, tak se vám k tomu vyjádřím, zatím mi není dobře a mám teploty, takže nemám sílu vám tady něco vysvětlovat,“ pokračuje. 

Následuje screenshot definice závislé činnosti dle paragrafu 6 zákona o daních z příjmů. Na první pohled padělaný screenshot v hlavičce obsahuje název paragrafu Příjmy z závislé činnosti (influencerství). Následuje definice, jejíž částí jsou protiprávní zákony dle paragrafu 10, zákoníku 2,“ které říkají, že „je přísně zakázáno ovlivňovat uživatele sociálních sítí k urážkám a připravování akcí k odstranění veřejně známé osobnosti (od 100000 odběratelů). V případě porušení odnětí svobody.“

No nevim jestli vyhrožovani soudem pomůže ... #shoapholicadel#fyp#srpenbezshopaholicadel

24. července 2022 v 15:28, příspěvek archivován: 24. července 2022 v 15:28

Celý screenshot je smyšlený. Adéla později zveřejnila omluvu, že jí ho poslal do zpráv jeden ze sledujících a všichni by si na něj měli jít stěžovat. Dál pokračovala tím, že chce pro své fanoušky dál točit videa a má je moc ráda. Včera Adéla opět streamovala. Dnes se omluvila, že byl výjimkou. Zase celou noc nespala, je jí zle od žaludku, má teplotu. Byla jen před domem vyvenčit svého psa.

Ať je to celé jakkoli, sledující mají jejího chování už dost. Heslo srpen bez Shopaholic Adel se zdá stále reálnější. Je otázkou, jestli nedávno založený účet na TikToku sama zase nesmaže.