Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

Shopaholicadel | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Shopaholic Adel čelí obviněním z týrání zvířat. Navštívila ji i veterinární správa

Devětadvacetiletá influencerka Adéla Pulcová alias Shopaholic Adel čelí dalším problémům. Nedávno byla obviňována z užívání drog a násilí, nyní se má jednat o týrání zvířat. Sledující ji stěžuj, že se špatně chová k domácím mazlíčkům. Nově pořízený králík jí měl zemřít po pár dnech.
  15:12

Shopaholic Adel je opět v potížích. Druhý týden v listopadu ji navštívila Krajská veterinární služba (KVS), která přišla na popud jejích sledujících. Ti ji obviňovali z týrání zvířat. Chovatelské skupiny na Facebooku před influencerkou varují.

Pulcová se před pár týdny přestěhovala se snoubencem Davidem Pražákem do nového bytu v Bílině. Tamní obyvatelé s nimi zřejmě měli velký problém a po celém okolí tak koloval papír s nařčením, že mladý pár užívá a prodává drogy, manipuluje s lidmi a propaguje návykové látky. Veškerá nařčení Shopaholic Adel popřela.

@shopaholicadelreal @FregamerCZ ♬ Sip (Alcohol) - Joeboy

S novým bydlením se influencerka rozhodla pořídit si k morčeti a psovi ještě zakrslého králíka. Nového mazlíčka pojmenovala Frankie a pár dní jeho život dokumentovala na sociálních sítích. Den před návštěvou ze strany Krajské veterinární služby, o které předem věděla, začala zběsile shánět nového králíka ve všech možných chovatelských skupinách. Co se stalo s tím původním nikdo netuší.

@shopaholicadelreal Nový přírůstek do rodiny zakrslý králíček kluk jménem Frankie, je úžasný akorát se musí u nás ještě zvyknout, miluji svoje děti, chovejte se hezky ke svým zvířátku zasloužíš si lásku péči a štěstí…@FregamerCZ děkuji ještě jednou moc našemu kamarádovi co nám opravuje auto že ho můžu mít toho králíčka, vážím si toho od něho moc, Jirka je prostě super kamarád a rodina…@@ADELKYAUTOMECHANIK ♬ SUMMER ROADS - DAN GODLIN

„Dobrý den, chtěla bych od vás koupit králíčka. Prodáváte ho ještě? Hledám přesně toho vašeho ve stejných barvách. Máte ho ještě?“ zní dotaz od Pulcové směrem k chovatelce králíků. V chatu také přiložila fotku, která zobrazuje Frankieho. Chovatelka ji králíka prodat odmítla. Přesto se ji povedlo nějakého sehnat ještě před kontrolou KVS. Nový mazlíček má však odlišnou barvu i tvar hlavy.

„Někdo nás nahlásil na Krajskou veterinární službu. Dnes k nám přišla na kontrolu a zjistila že je vše v pořádku. Mám v plánu to dát k soudu,“ komentovala Pulcová na svém Instagramu.

Shopaholic Adel se na sítích netají tím, že zvířatům čistí klec nebezpečným Savem. Úkolem KVS je kontrolovat, že zvířata nejsou týraná. Porovnávání fotek s TikTokem v náplni práce nemají. Bez bližších námětů tak není pro pracovníky služby možné zjistit, zda se jedná o stejné zvíře, jehož fotka koluje po internetu.

„Pokud jde o zvířata, která je nutná označovat v evidenci, jako jsou třeba hospodářská zvířata či psi, tak tam je jejich identifikace snazší. U králíků je to bohužel složité. Lze však požádat o překontrolování případu. V tomto případě by influencerku KVS navštívila znovu a zabývala se nahlášenými skutky,“ sdělil pro redakci antiyoutuber.cz tiskový mluvčí Státní veterinární služby Petr Majer.

@sonastratilova Tahle osoba by neměla vlastnit nic, co je živé 🙄 #instagram #shopaholicadel #bizar ♬ původní zvuk - Soňa Stratilová

O to, co se stalo s Pulcové bývalým králíkem Frankiem se zajímají i chovatelé zakrslých králíků. Spamují její profil s dotazy, co s králíkem provedla a chtějí po ní vyjádření.

„Králík náhle změnil barvu a zmenšil se, trochu zvláštní,nezdá se ti?“ zní jedna ze zpráv směřovaná k influencerce.

„Mám pořád stejného králíčka, jen je u nás v bytě blbé světlo a musela jsem použít blesk,“ řekla Shopaholic Adel pro redakci Antiyoutuber.cz. Chovatelé s ní však nesouhlasí.

Témata: Shopaholic adel