Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Shopaholicadel | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Shadowban na Instagramu a zrušení TikToku. Shopaholic Adel versus sítě

Tiktokerka Shopaholic Adel má opět problém se sociálními sítěmi. Zatímco letní měsíce postihl trend #srpenbezadel, kdy ji lidé přestávali sledovat a nahlašovali ji, v září dostala shadowban na Instagramu a dočasný ban na TikToku. Původně nemohla do 5. října přidat žádný obsah. Účet ji ale zázrakem obnovili.
  10:07

Shopaholic Adel opět málem zmizela sociálních sítí. V srpnu internetem koloval trend #srpenbezadel. Od té doby ji lidé nahlašují a snaží se o odstranění jejího účtu. V září dostala shadowban na Instagramu. Osmadvacátého října ji pak dočasně zrušili TikTok. Profil ji ale již obnovili. Je za nahlašování účtu velmi naštvaná.

Se shadowbanem na Instagramu se Pulcová alias Shopaholic Adel potýká už několik týdnů, ban na TikToku získala 28. září. O státní svátek nebylo její profil možné ani vyhledat a Pulcová byla velmi rozčílená. Přesto se jí profil velmi rychle obnovil. Přejmenovala se ze @shopaholicadelofficial na @shopaholicadelreal a odstranila si profilovou fotku.

„Účet mi nahlásil Tadeáš Veselý, ten bl*eček a nahlašují mi ho i ostatní lidi. Já nemůžu do 5. října přidávat žádná videa, měnit si popisky ani profilovou fotku. Nemůžu nic,“ sdělila Adéla pro Antiyoutuber.cz o státním svátku. Několik hodin na to měla účet zpátky.

Mnoho odpůrců kontroverzní influencerky se za zrušení jejího účtu radovalo. „Konečně jsme se dočkali, máme tady září bez Shopaholic Adel,“ zní jeden z příspěvků na Twitteru. Další, který oznamuje, že Pulcové byl TikTok zrušen, má téměř šest set lajků a mnoho oslavných komentářů. Hateři tiktokerky mohli slavit pouze pár hodin.

Nemožnost vydávat videa na TikToku by pro influencerku znamenalo značné omezení přítoků financí. V září několik influencerů natočilo videa spekulující o tom, kolik si měsíčně vydělá. Podle podcastu Chilli talk, youtubera Davida Dvořáka a Sibiřana má jen z TikToku měsíčně mezi čtyřiceti až šedesáti tisíci.

Témata: Shopaholic adel