Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Shopaholic Nicol strávila měsíc na Balí | foto: IG: @shopaholicnicolAntiyoutuber.cz

Shopaholic Nicol se vrátila z Bali. Cesta pro ni byla psychicky velmi náročná

Dvaatřicetiletá influencerka Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol se vrátila po měsíci z indonéského ostrova Bali, kam vyrazila úplně sama. Celé dobrodružství pro ni prý bylo velmi psychicky náročné, ale pomohlo jí najít samu sebe. Za stories z cesty schytala spoustu kritiky.
  6:12

Bývalá youtuberka a hvězda reality show Survivor Nikola Čechová je zpátky v Česku. Vrátila se domů po měsíci surfování, meditace, masáží a objevování krás ostrova Bali. Se svými sledujícími sdílela své zážitky z cesty pomocí Instagramu. Dává tipy, co navštívit.

V polovině října se Čechová, známá lidem hlavně jako Shopaholic Nicol, po dlouhé době přemýšlení sebrala a odletěla do ráje všech cestovatelů. Na Bali chtěla již před covidem, ale pandemie ji celou situaci ztížila. „Tento rok pro mě byl náročný, udělala jsem několik velkých rozhodnutí, stala se spousta změn a životních zážitků, které byly pro moji psychiku velmi těžké a já už dlouho cítila, že potřebuji odjet, vyměnit prostředí, vypnout hlavu a být jen sama,“ svěřila se mladá fanouškům na Instagramu.

Před odjezdem prý byla velmi vyděšená. V minulosti totiž trpěla velkými úzkostmi, které ji paralyzovaly. Bála se sama jít na snídani nebo do obchodního centra. Solo trip ji prý mnoha strachů zbavil, ale bylo pro ni velmi náročné absolvovat celý výlet bez doprovodu. Předem navíc neměla zařízeného nic s výjimkou letenek a ubytování. Nevěděla o ostrově téměř žádné informace a vše plánovala až na místě.

„První týden byl nejnáročnější. Nevěděla jsem, co budu dělat a chytla jsem strašné úzkosti, tak velké, že jsem nebyla schopná ani opustit pokoj. Všechno mě děsilo a první dny jsem probrečela. Postupně jsem ale začala dělat malé krůčky. Našla jsem si kavárny, pláže a místa na jógu. Pak jsem se začala vystavovat aktuálním situacím a vše se o sto procent obrátilo,“ přidala Čechová na Instagram.

V prvních týdnech také čelila velké kritice ze strany sledujících. Napsala totiž, že cesta ni znamená obrovské vystoupením z komfortní zóny a stěžovala si, jak je to vše těžké. Na sítích ale sdílela desítky fotek, kde surfuje, nebo se válí na pláží. To fanoušci nepochopili a pustili se do ní. „Po vzoru Shopaholic Nicol, která vystoupila z komfortní zóny a odletěla na dovolenou na Bali, dnes ráno vystoupím z komfortní zóny a pojedu do práce,“ stálo v jednom z tweetů. Lidem to přišlo divné i z toho důvodu, že se účastnila velmi fyziky i psychicky náročné reality show Survival.

Čechová nával kritiky ustála a rozhodla se pokračovat ve sdílení svých zážitků a tipů na cesty. Prozradila, že je extrovert, ale v Indonésii pro ni bylo velmi těžké se socializovat. Za prvních deset dní se téměř s nikým nechtěla bavit. Druhý týden se však začala socializovat a na ostrově zažila krásné chvíle i díky lidem, které poznala.

Nejvíce si užila místní rituály u vodopádů a v jeskyních. Chválí si i ranní jógu u oceánu, surfování při západech slunce a potápění se želvami. Nedržela v tajnosti ani to, že párkrát zašla na rande, které má na ostrovech podle ní také úplně jiné kouzlo. Varuje ale návštěvníky, že Bali určitě není tak levná destinace, jak se říká. Vysoký nával turistů způsobil dražší potraviny a zboží.