Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Shopaholicadel přichází o followery. | foto: instagram.com/shopaholicadel_official

Raketově vystřelila, teď Shopaholic Adel ztrácí desítky tisíc sledujících

Po raketovém růstu počtu sledujících Shopaholic Adel přichází strmý pád. Sledující se od ní začínají odvracet. Srpen bez Shopaholic Adel, to je heslo zbytku letošního léta. Adéla přišla na TikToku bezmála o třicet tisíc sledujících.
  11:00

Shopaholic Adel patří k nejkontroverznějším českým influencerům. Proslavil ji TikTok, na který se po půlroční pauze v červnu vrátila. Ani ne za měsíc získala zhruba 240 tisíc sledujících. Jenže teď jejich počet každým dnem strmě klesá. 

Co za tím je? Kritika, kontroverze a převládající názor, že osoba jako ona by neměla být slavná. Kontroverzní byl například prodej jejího merche, kdy prodávala instantní polévky a používala logo Starbucksu na svůj hrnek. Před dvěma týdny o ní nahrál video influencer Dominik Mráz s názvem „Pravda o Shopaholicadel“. Mluví v něm o tom, že Adéla lže a přetvařuje se. Zároveň se objevuje mnoho reakčních videí od různých tvůrců - videa natočili například Vidrail, Stay12, Ducklock nebo CzechCloud. 

Nejen to její sledující přinutilo k zamyšlení, zda ji opravdu chtějí dále podporovat. Na TikToku se začala množit videa s označením #srpenbezshopaholicadel, resp. #srpenbezadel. Oba hashtagy mají na TikToku dohromady skoro 1,6 milionu zobrazení. A nejen to, sklízí především úspěch. Na videích s tímto označením jednoduše uživatelé ukazují, jak dávají účtu Adély unfollow společně se zvukem „Tohle je ten nejlepší pocit“. Za jeden den přišla zhruba o třicet tisíc sledujících a jejich počet nadále klesá. 

Adélin výsměch

Adéla si hashtagů všimla a také na ně reagovala v jednom ze svých videí. „Jo a to vaše srpen bez Adel... Co si tím pomůžete? Já na sociálních sítích neskončím. Já vám to klidně zopakuju ještě jednou. Já na ty sociální sítě mám živnost a sociální sítě jsou moje práce na živnost. Takže si nepomůžete tím: #srpenbezadel, už bylo dost Shopaholic Adel, Shopaholic Adel musí skončit na internetu,“ směje se Adéla. „To čekejte že skončím, když mě to živí, když mi to živí domácnost a všechno,“ pokračuje ironicky.

@n_denisss

Kdo plánuje srpen bez Adél? ##shopaholicadel ##srpenbezshopaholicadel

♬ původní zvuk - n_denisss

Ač se reakcím Adéla vysmívá, vlna kritiky je v posledních dnech enormní. Jejím sledujícím se její chování přestává líbit. Je nutné dodat, že ne vždy je kritika konstruktivní. Mnohokrát reakce hraničily s kyberšikanou. 

Témata: Shopaholic adel