Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

Prodávala polévky a kradla loga velkým firmám. Shopaholic Adel s prodejem merche přestala

Shopaholic Adel je poslední rok jedno z nejskloňovanějších jmen na sociálních sítích. Společně s její popularitou roste ale i kritika. Aktuálně je nejvíce kritizovaná za lži a podvody ve spojitosti s prodejem svého merche.

Adélu Pulcovou, na sociálních sítích známou pod přezdívkou Shopaholic Adel, proslavil TikTok. Na něj se po roční odmlce v červnu vrátila a její videa sklízejí úspěch - nebo alespoň shlédnutí. Streamuje, tancuje, povídá si. Kritika se ale v poslední době stupňuje. Minulý týden o ní nahrál video influencer Dominik Mráz s názvem „Pravda o Shopaholicadel“. Mluví v něm o tom, že Adéla lže a přetvařuje se. 

Kritická videa však přidávají i další - přidal se Vidrail, Stay12, reakci natočili i Ducklock či CzechCloud.

Tím kritika ale nekončí, pokračuje ve spojitosti s prodejem jejího merche. Na svém e-shopu prodávala mimo jiné i instantní polévky. Jejich problémem mělo být složení. Adéla dlouhodobě tvrdí, že je alergická na česnek. Ve chvíli, kdy četla na jednom ze svých livestreamů složení a dostala se k teoretickému česneku, údajně předstírala, že to dál už nemůže přečíst a neví, co dál polévka obsahuje. Právě to podporuje spekulaci, že se jedná pouze o přebalené instantní polévky ze supermarketu, ač je nabízela s popisem, že se jedná o její nejoblíbenější nudlovou zeleninovou polévku. Později do složení na webu česnek přidala. 

Dalším nabízeným produktem byl hrnek. Dříve se produkt prodával pod názvem spojeným se Starbucksem, později se přejmenoval na Áďabucks hrníček. Prodávala také oblečení. Fanoušci jí mnohdy vyčítali použitou grafiku, která podle nich nebyla kvalitní. Aktuálně na svém e-shopu píše, že prodej všech produktů byl ukončen a merch byl limitovaný. Jestli prodej ukončila v reakci na kritiku, která byla v posledních dnech enormní, je otázkou. 

Kritika není spojená jen s merchem, ale její osobou obecně. Reakce na sociálních se jen množí. „Shopaholic Adel už není ani vtipná, ani k smíchu. Už nás prostě všechny sere,“ komentuje jedna ze sledujících. „Cancel culture by mi udělala radost jedině kdyby zrušila Shopaholicadel,“ přidává se další. 

Je evidentní, že se jejím sledujícím přestává její chování líbit. I přes to jejich počet stále roste. Její instagramový profil v půlce července sleduje 153 tisíc uživatelů. Je nutné podotknout, že ač se sledujícími roste také kritika, tak mnohdy není konstruktivní a hraničí s kyberšikanou.

Témata: Shopaholic adel