Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Sibiřan | foto: instagram.com

Kartářka Lidka chce zažalovat Sibiřana. Po České televizi chce odškodné 10 milionů

Sibiřan čelí údajné žalobě od tiktokerky Lidky, ta se s ním chce soudit kvůli tomu, že ve svých videích použil její videa, ale Sibiřan se tomu jenom směje. Internetová kartářka chce zároveň po České televizi odškodné ve výši minimálně 10 milionů korun.
  15:01

Youtuber Sibiřan, populární reakční youtuber, který je výrazný i díky tomu, že má ve svých videích kuklu přes hlavu, řeší spor s tiktokovou kartářkou. Kartářka Lidka totiž Sibiřana chce žalovat za to, že zveřejňuje její fotky a videa. Údajně už celou věc řešila s policií v Kroměříži a ta jí prý potvrdila, že bez jejího svolení nikdo její obsah použít nesmí. Sibiřan však řekl, že podle pravidel TikToku je to v pořádku a že je celá kauza nesmysl.

Sibiřan pár dní zpátky vydal video s názvem „Divnolidi“ a na začátku celého videa představuje kartářku Lidku. Ta je známá především kvůli svým sprostým výrokům, neustálému urážení okolí a také díky svým věšteckým schopnostem. Sibiřan ve své reakci ukázal video, ve kterém k ní domů přinesli volební urnu, a ona do ní vhodila lístek se jménem Andreje Babiše. Následně zveřejnila video, ve němž brečí, kvůli výsledku voleb.

„To už není normální, to co se děje u nás v republice. Jak ti lidi můžou být tak blbí? Babišek byl jakej byl, taky nebyl svatej, ale do poslední chvíle mi to ty karty ukazovaly. Sice tam byl trochu náznak falše, ale ukazovaly mi výhru pro Babiše a já veřím, že Zeman to tak nenechá. Ty volby musí být anulované. Víte co nás teď čeká s tímhle debilem vojenským? Mám strach. Bojím se o mladé kluky,“ stěžovala si Lidka ve videu.

@vykladkaretlidkaoficial Letní osvěžení #foryou #foryoupage #protebe #protebepage #kartarkalidka #vykladkaret #dezolati ♬ original sound - Výklad karet Lidka backup

Video má během devíti dnů už přes 140 tisíc zhlédnutí a v komentářích se Lidce uživatelé vysmívají, ta se na základě toho rozhodla, že zažaluje Sibiřana. Podle něj je to naprosto legální, pokud nějak extrémně nikoho neuráží. Tato pravidla ovšem nepochopila Lidka.

Musela jít na výslech kvůli její veřejné kritice a urážení Ukrajinců. To také zmínil jeden z komentujících pod videem. „Synátor sedí, ona sama taky bručela za podvody a teď má podmínku za hanobení rasy, národa a přesvědčení,“ reagoval jeden ze sledujících do komentářů pod video.

Lidka se však rozhodla, že Sibiřana zničí, což taky oznámila ve svém videu na Facebooku, že se bude konat soud.

@illumicatiktok Lidka se nám dostala až do televize 🙃 #newsroom #ct24 #czechrepublic #czech #foryoupage #fyp #czech_comedy #czechbizar #ceskybizarek #dezolati #stopdezinformacím #flaztenci #illumicat ♬ původní zvuk - illumicati

„Jsem úplně znechucená. Dneska mi další přátelé i moje vnučka poslali odkaz, kde nějaká svině za*raná, co si neumí ani odkrýt obličej a má masku na hlavě, zase zkopírovala moje video. To už není normální, co si ty ku*vy dovolují,“ rozčilovala se Lidka.

Následně si stěžovala, že její videa se objevila i na ČT24 a že nejen po Sibiřanovi, ale i po televizním kanálu žádá odškodnění. Od České televize chce minimálně 10 milionů. Ve schránce prý už má dopis z ministerstva vnitra.

@vykladkaretlidkaoficial Lidka vyjadreni k CT24 #foryou #foryoupage #protebe #protebepage #kartarkalidka #vykladkaret #dezolati ♬ original sound - Výklad karet Lidka backup

Sibiřan má z celé kauzy jenom srandu. I kdyby to celé zašlo tak daleko, že by oba stanuli před soudem, Lidka prý nemá šanci vyhrát, protože on nijak neporušil smluvní podmínky sociálních sítí. Oháněl se také faktem, že cokoliv uživatelé sociálních sítí zveřejní, on může legálně použít.

„Já vím, že mě hodně policajtů sleduje. Hej borci, pošlete nějakou hezkou policajtku, ať mě zatkne. Víte co paní Lidko? Podle mě bychom to mohli vyřešit. Dámě skleničku něčeho pěkného a můžeme si třeba vyvěštit budoucnost. Slečno, čekám na ten telefonát z ministerstva vnitra,“ ukončil Sibiřan celou svou reakci.

Témata: Sibiřan