Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Sibiřan vs důchodci | foto: instagram.com

Důchodci demonstrovali proti tvorbě Sibiřana. Psali mu nenávistné komentáře na Instagramu

Skupina důchodců v čele s paní Evou se rozhodla demonstrovat proti youtuberovi Sibiřanovi. Demonstrace proběhla formou nadávek pod jeho příspěvkem v komentářích. Důchodci ho také obviňovali z toho, že kvůli němu mají nízké důchody. Sibiřana se však zastali jeho fanoušci.
  14:50

Pobouřená devětašedesátiletá důchodkyně Eva se rozhodla zorganizovat demonstraci proti youtuberovi Sibiřanovi. Nejednalo se však o klasickou demonstraci. Celý protest se totiž odehrával na Instagramu v komentářích pod jejím příspěvkem a pod příspěvkem Sibiřana. Všechno odstartovala rozčílená zpráva, kterou paní Eva přidala na svůj instagramový profil poté, co Sibiřan nahrál video s názvem „Divnolidi Ep.3", ve kterém spolu s youtuberem Duklockem reagovali na kontroverzní lidi. „A dost! Tohle překročilo všechny hranice! Dnes Sibiřan vydal video s Duklockem, kde se vysmíval slovenským vlastencům a dokonce i panu Černohorskému (český aktivista který šíří desinformace a ruskou propagandu, pozn. red.). Vrcholem bylo, když se začali řehlit nad bojovnicí a vlastenkou paní Annou! Já ti dám ty hovado,“ vysvětlovala důvod svého rozhořčení paní Eva.

Zdar práci a vzdělání. Liberální fašismus a totalita bohužel zasahuje už i do škol. Vymývají mozky naším dětem!!!! Tenhle rozhovor, první rozhovor, který jsem poskytla školnímu deníku měl dnes vyjít. Bohužel, totalitní učitelka celý rozhovor ZAŘÍZLA. A PROČ???? PROTOŽE MĚL NEVYHOVUJÍCÍ NÁZORY PROTI PROPAGANDĚ!!!!!!!!!! TOHLE JE FAŠISMUS!!!!!!!!!!!!!!! Aby už i na školách nebyla svoboda slova???? TOHLE NEBYLO ANI ZA GOTTWALDA!!!!!! ANI TEN JSI TOHLE NEDOVOLIL, CO SE DNES DĚJE!!!!!!!! Chce se mi zvracet!!!! A co je další zajímavost je to, že učitelka nemá zájem o rozhovor s prezidentkou republiky!!!!! Představte si!!!!!!! UTÍKAT BY MĚLA ZAMNOU, AŤ POSKYTNU ŠKOLNÍMU DENÍKU ROZHOVOR. Takže vám tenhle rozhovor dávám k dispozici alespoň takhle. TOHLE V ZAPRODANÝCH MÉDIÍCH NEUVIDÍTE!!!!!!!!!!!!! Tak to sdílejte, sdílejte exkluzivní rozhovor s prezidentkou republiky!!!!!! Pravdě čest.

30. ledna 2023 v 17:04, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 11:18

„Proto vyzývám všechny občany, v neděli 26.3.2023 o 20:00 na odpor, na obrovský protest pod nejnovějším příspěvkem Sibiřana, kde budeme protestovat tak, že budeme psát protestní hesla do komentářů. Ať všichni vidí v komentářích, že ho máme plný zuby. Chci vás tam všechny vidět, za babskou hlídku tam budeme všechny a budeme bojovat proti rasismu na důchodcích,“ oznámila paní Eva na závěr. Protest se opravdu odehrál v komentářích pod vybraným příspěvkem. Důchodci psali zprávy ve kterých Sibiřana nazývali feťákem, rasistou, zbabělcem nebo pionýrem. Také ho obvinili z toho, že kvůli jeho tvorbě mají snížené důchody.

„Slušní občané! Dnes jsme se tu sešli na protest proti tomuto hnusovi a darebákovi Sibiřovi. Sibiř si tu otevírá hubu na slušné lidi, důchodce a vlastence a rozšiřuje svou nenávist! Sibiř nemá žádnou úctu ke starším lidem a opovrhuje naší generací! Generací která to tu zbudovala! Hnus to je povídám! A co je nejhorší, na těch Júťúbech a Intergramech buduje armádu fašistů a kapitalistů, kterým jde jenom o rozvrácení našeho státu! Zakročme tedy ať není pozdě,“ napsala jedna důchodkyně do komentářů pod příspěvek. Skupina naštvaných důchodců však v komentářích velmi narazila, protože se do ní pustili Sibiřanovi fanoušci, kteří ho bránili. Argumentovali s nimi, vysmívali se jim a občas dokonce i nadávali.

Sbírám kuriozity

1. března 2023 v 16:00, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 11:19

Po skončení demonstrace bylo pod Sibiřanovým posledním příspěvkem přes tisíc komentářů a paní Eva později napsala na svůj instagramový příběh, že demonstrace byla úspěšná. Sibiřan se ke komentářům nepřidal, ale celou situaci komentoval ve svém videu. Z počátku si prý myslel, že se jedná pouze o nějakou legraci a byl si tím skoro stoprocentně jistý. „Kámo jestli se někdy dozvím že tohle není troll, já začnu zpochybňovat existenci života. Já začnu věřit Sugar Denny ty v*le že svět je simulace,“ reagoval na oznámenou demonstraci Sibiřan. Podle něj mají důchodci na protest právo ale neměli by chodit ven kvůli covidu. Sibiřan si také utahoval ze stylu, kterým paní Eva příspěvky psala. Skoro všechny zprávy totiž psala velkými písmeny a také nešetřila s vykřičníky. Byl také rád, že si díky demonstraci může promovat svůj profil a také zvažoval, že kvůli tomu přidá na Instagram fotku se svým merchem.

20. ledna 2023 v 15:57, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 11:55

Paní Eva sice demonstraci považuje za úspěšnou, ale jak se dalo čekat, ničeho zvláštního nedosáhla. Sibiřan totiž s videi bude pokračovat dál a nemá smazaný účet na Instagramu a YouTube. On sám navíc dal prostor důchodcům k protestu na jeho Instagramu, nejspíš ze zvědavosti co o něm budou psát. Důchodci se totiž rozhodli psát komentáře pod jeho příspěvek, ale Sibiřan si mohl jednoduše vypnout možnost psát komentáře pod jeho příspěvky a celá demonstrace by tak nemohla proběhnout. To však neudělal a mohl si díky tomu poslechnout zajímavé názory starších lidí na jeho osobu.

Kdo je paní Eva? Na Instagramu je už minimálně od létá roku 2022 a od té doby aktivně přidává příspěvky, ve kterých reaguje na politiku a také na dění na sociálních sítích. Údajně má vystudovanou vysokou školu a je matka dvou dětí. Její syn jí prý založil instagramový profil. Také má účet na Discordu, kde má stránku „Československá socialistická republika“ a přidává na ni části z ústavy a naštvané komentáře ke světovému dění. Ona sama se nazývá prezidentkou Československé socialistické republiky.

Témata: Sibiřan