Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Sibiřan | foto: instagram.com

Sibiřan je v poslední době pod palbou kritiky. Veselý chce odhalit jeho pravou tvář

Youtuber Sibiřan je mnohými milován, či ze srdce nenáviděn. Jeho názory se dle některých vskutku dají považovat za hraniční. Má však své limity a ve videích se snaží hlavně informovat. Nejedná se však čistě o objektivní reakce, a tak je jasné, že jeho názory a emoce ve videích mají své místo. Některé jeho poznámky uživatelé označují za toxické. Odhalit jeho tvář má v plánu údajně Tadeáš Veselý.
  16:45

Reakční kanály jsou jak u nás, tak i celosvětově, terno. Pomáhají sledujícím s informováním především o kauzách na sítích. Zlehčují tak fanouškovi práci v hledání informací. Youtuber to udělá za ně a ještě k tomu přidá nějaký svůj pohled na věc.

Jeden z nejpopulárnějších reakčních youtuberů u nás je Sibiřan. Celá jeho kariéra je založená na zajímavé myšlence, kdy neukazuje svoji tvář a v každém videu má na sobě kuklu. Za to ho však někteří odsuzují. Dle některých je to zbabělec, který se schovává. Ačkoliv má obrovskou základnu fanoušků, v poslední době se začíná objevovat čím dál více těch, kteří ho odsuzují a označují za toxického youtubera. Zdá se, že na něj má spadeno i známý potížista Tadeáš Veselý. Ten na svém Instagramu sdělil, že má v plánu zřejmě odhalit jeho pravou tvář.

Sibiřan převážně streamuje na Twitchi, záznamy z vysílání sestříhá a zveřejní na svůj hlavní YouTube. Nedávno si založil ještě druhý kanál Sibiřan extra, kde se zaměřuje na všemožné menší kauzy a názory, převážně tiktokerek. Právě při vzniku tohoto kanálu se začalo ozývat mnoho podrážděných sledujících, kteří nesouhlasí s tím, co Sibiřan ve videích říká. Nejčastěji je zřejmě označován za misogynního youtubera s toxickými názory. Sibiřan uznává, že je zřejmě možné najít nějaké jeho nemístné poznámky ve starších videích. „Od doby, co natáčím na Sibiřan extra, si nemyslím, že bych měl nějaké sexistické kecy,“ říká Sibiřan v jeho novém videu.

V tom se soustředil hlavně na velice nevybíravou zpětnou vazbu od jisté slečny na jeho osobu. „Nechápu, jak ho mohou ještě další tvůrci podporovat. Nejvíce snad nechápu, že ho obhajují a chválí ženy. Ten člověk nemá na internetu co dělat,“ píše žena. S většinou toho, co slečna píše, Sibiřan nesouhlasí. Ta si zřejmě myslí, že když Sibiřan odsuzuje určitou skupinu žen, odsuzuje tak celé pohlaví a žádná další žena by ho neměla podporovat. „Co to je za blbost? Odsuzuji promiskuitní ženy, které šíří promiskuitu,“ říká Sibiřan.

Nadržené ženy v okruhu 1km se řítí..

19. května 2023 v 19:07, příspěvek archivován: 14. června 2023 v 14:45

Za jeden z hlavních důvodů, proč je Sibiřan známý, se dá označit to, že neukazuje svoji tvář a ve videích nosí kuklu. Tu také prodává v rámci svého merche. Ačkoliv je to koncept mnohými oceňovaný a označovaný za zajímavý, ne všem se líbí. Někteří tvrdí, že je Sibiřan zbabělec a bojí se kritiky. Proto dle nich nosí kuklu, jelikož ho poté logicky nikdo na veřejnosti nepozná. „Ač ho nemám rád, tak každý kdo ukáže obličej toho zm*da, tak má automaticky velký respekt. Pomlouvá ostatní, ale sám se schovává za maskou jak největší ubožák,“ píše do diskuze na Facebooku jeden uživatel.

Tento komentář napsal v reakci na zveřejněné instagramové story Tadeáše Veselého. Ten totiž nedávno sdělil, že brzy zveřejní veliké odhalení. K příspěvku na kterém je z více jak poloviny zakrytá fotka označil Sibiřana. Odhalení zveřejní, až prý v té době, kdy bude mít na svém YouTube kanále přes tisíc sledujících. Zřejmě si chce na tom nahrabat nějaké peníze, jelikož dodal, že monetizace videí je možná až od tisíce sledujících.

20. března 2023 v 13:55, příspěvek archivován: 14. června 2023 v 14:46

Nebylo by to poprvé, co by na internetu kolovala fotografie, na které má být údajně Sibiřan bez masky. Nedávno se tedy taková jedna po sítích šířila a vytvořila slušný poprask. Ačkoliv není jasné, zdali je pravá či ne, otevřela mnoho diskuzí na to, jaká je pravá tvář Sibiřana. Youtuber má zřejmě dobrý důvod, proč svůj obličej neukazuje. Pod již zmíněnou fotkou se objevilo mnoho velice ošklivých a urážlivých komentářů ohledně vzhledu muže na fotografii. Veselý je známý tím, že rád mluví o pikantních věcech z osobních životů jiných influencerů. Často na veřejnost tahá zvláštní informace, které však nemá pokaždé podložené. Nedávno například vyvolal pikantní kauzu, kdy tvrdil, že měl známý podcaster Kid Ajvn hrát v gay pornu.

Témata: Sibiřan