Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Fanoušci Slavie v Říme čelili nechutnému ponižování ze strany policie. | foto: Internet

Očekávaný zápas Slavie a je tu. Policie utkání označila za rizikové

Pokračování klání českých fotbalových týmu v evropské lize je tu. Dnes se v brzkých večerních hodinách mezi sebou už podruhé utká pražská Slavia a AS Řím. Policie utkání označila za rizikové, zřejmě také kvůli nedávným událostem z Itálie. Slavia očekává, co se týče konfliktů poklidný zápas.
  12:21

Dnes se koná zápas, který může fotbalový klub Slavia Praha posunout do jarní části evropské ligy. Pokud se pražskému klubu povede na domácím stadionu zdolat AS Řím, mají zaručený postup. Italský tým však ukázal svoji sílu, kdy v posledním společném klání Slavii porazil 2:0. Pražský klub má tak momentálně šanci na domácím stadionu napravit to, co se jim v Římě nepovedlo. S utkáním se však pojí i mnoho věcí mimo samotné hřiště. Zřejmě také kvůli událostem z minulého zápasu česká policie označila toho utkání za rizikové. Slavia se k tomu staví čelem.

To, co se odehrálo po prvním zápase těchto týmů, se dá podle fanoušků označit za velice směšné. Podle Slavie došlo k zásadnímu pochybení ze strany italské policie, která po zápase jejich fanoušky nepustila ze sektoru dlouhé dvě hodiny. Mezi fanoušky bylo i spoustu rodin a seniorů. Došlo však i na fyzické napadení a to v přítomnosti tamní policie. „Fanoušek, který se stal obětí násilného činu ze strany domácích příznivců, a to za přítomnosti policie (útok nožem), byl ošetřen a je nyní v bezpečí,“ sdělila Slavia na svém Instagramu.

I přes tento útok ze strany příznivců AS Řím má Slavia za to, že oni jako klub a jejich fanoušci k tamnímu týmu necítí žádnou křivdu. „To, co se dělo v Římě, bylo na vinně hlavně italské policie. To znamená, že naši fanoušci ani necítí žádnou křivdu směrem k tomu klubu, nebo fanouškům AS,“ řekl pro redakci Antiyoutuber.cz ředitel úseku strategické komunikace Slavie Jakub Splavec. „My mezi sebou jakožto týmy, ani ta fanouškovská základna žádnou nenávist nemáme. Tam šlo vyloženě jen o tu stránku té policie a nedodržení základních bezpečnostních opatření na tom stadionu,“ doplňuje Splavec.

ℹ️ Vyjádření klubu k dění v Římě.

27. října 2023 v 15:07, příspěvek archivován: 9. listopadu 2023 v 13:44

I přes to, že policie utkání označila za rizikové, Slavia neočekává příjezd rizikových fanoušků. „Utkání hodnotíme jako rizikové a pražská policie připravila adekvátní bezpečnostní opatření, na kterém se budou podílet stovky policistů, mezi kterými budou i kolegové z antikonfliktního týmu,“ řekl redakci Antiyoutuber.cz vedoucí oddělení tisku policie Jan Daněk. Zápas hodnotí jako rizikový hned z několika důvodů. „Vyhodnocujeme to celkově podle situace. Záleží, jaký přijede tým, kam přijede, na jaký zápas, čeho se ten zápas týká,“ doplňuje.

Ačkoliv by se podle vyjádření Splavce mělo jednat o poklidný zápas, co se týče konfliktů mezi fanoušky, někteří uživatelé na sítích na to mají odlišný názor. „Tak tyhle italské magory co nosí nože, bych policií nechal klidně seřezat. Doufám, že to s nimi kluci od Slavie vyřeší,“ píše jeden uživatel na platformě X. „Nejsem pro oplácení, ale trošku zdržet v sektoru by je mohli,“ píše další.

Matchday in Prague!

#ASRoma #UEL #SlaviaRoma

9. listopadu 2023 v 12:16, příspěvek archivován: 9. listopadu 2023 v 13:45

I tedy navzdory událostem z minulého společného klání bude Slavia k tomuto utkání přistupovat jako ke každému jinému. „Nechystá se nic speciálního. Ten zápas z hlediska bezpečnosti proběhne v koordinaci s policií České republiky dle standardů běžného zápasu evropských soutěží,“ vysvětluje Splavec.