Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Igoh Ogbu, nová posila Sparty? Lidé si po derby na sítích utahují z výkonů hráčů Slavie

Pohárové derby mezi Slavií a Spartou opět přineslo pikantní hádky, posměšky a debaty. Lidé na sítích děkují klubu z Vršovic za poskytnutí pomocné ruky v podobě hráče Igoha Ogbu. Ze Slavie si dělá legraci i jedna ze společností majitele Sparty Daniela Křetínského.
  12:00

První z dvou derby v jednom týdnu mezi pražskou Slavií a Spartou je za námi. Po proměněné penaltě v závěru nastavení Sparta porazila tým z Vršovic a v poháru postupuje dál. Opět se podle fanoušků obou týmů jednalo o velice sporné utkání. Doprovázelo ho totiž několik situací, které nyní lidé rozebírají na sítích a převážně z kádru Slavie si utahují.

Do posměšků na adresu Slavie se zapojil i Energetický a průmyslový holding (EPH), který vlastní majitel Sparty Daniel Křetínský. Na svém X (dříve twitterovém) profilu si utahují nejen ze Slavie, ale i z konkurenčního podniku jejího majitele Pavla Tykače.

„Zdravíme Se.ven, dvojku (nejen) ve výrobě elektřiny,“ napsal oficiální účet EPH do svého příspěvku. V něm si utahují z konkurenční společnosti Sev.en Energy, která se stejně jako oni zaměřuje na výrobu elektřiny. Krátkým příspěvkem narážejí hned na několik věcí. Sev.en Energy vlastní podnikatel Pavel Tykač, který se nedávno stal také majitelem pražské Slavie. Majitelem EPH je Daniel Křetínský, který je zároveň spolumajitelem Sparty. Nejenže si tím utahují z konkurenční společnosti, ale i z fotbalové Slavie. „Už ty byznys hroty Tykače a Křetínského začínají, to se mi líbí,“ komentuje příspěvek jeden muž. Odkazují se i na své billboardy, které nesly podobnou zprávu.

Na samotném fotbalovém utkání je mnoho věcí, které zarazily spoustu fanoušků. Obrana Slavie nebyla v derby nejlepší a podle nich dělala často fatální chyby, třeba jen z nepozornosti. Expertem na ně se podle převážně fanoušků Sparty stal obránce Igoh Ogbu. Někteří mu děkují za pomoc Spartě a vytvářejí i různě upravené fotky, na kterých je nigerijský fotbalista v dresu soupeře. „V klíčových chvílích máme na hřišti dvanáctého hráče. Ogbu, děkujeme,“ píše se v upravené fotce, na které je vidět Ogbu v dresu Sparty.

Podobných příspěvků je na X víc. „Dva nejlepší hráči Sparty v dnešním pohárovém derby,“ napsal další na X a k příspěvku přidal fotku sparťanského útočníka Victora Olatunjiho, který dal Slavii dva góly, a slávistického obránce Ogbua. „Tak tohle to je fantastický,“ reaguje na příspěvek jeden muž.

Do popichování slávistů se zapojili i oficiální účty samotné Sparty. Na svých profilech zveřejnili například populární úryvek z videa, ve kterém pochoduje rapper Rohony. „No tak zdravím, zdravím. Dobré dopo,“ říká. Video bylo upraveno tak, aby se Rohony procházel po stadionu Slavie. „Dobré dopo, sparťani,“ napsal správce účtu k příspěvku. Většina lidí administrátora vychvaluje za podle nich velice vtipnou narážku. „Admin doufám dostane pořádně tučnou kvartální prémii,“ komentuje jeden z lidí na X. Příspěvek zdá se pobavil nejen fanoušky Sparty. „To je fakt vtipné, a to říkám jako slávista,“ píše další.

Příspěvků, zesměšňujících Slavii, je na sítích nespočet. V jednom takovém, který zveřejnil uživatel vystupující pod přezdívkou Vory, jde například vidět klečícího muže s logem Slavie, který líbá boty s logem Sparty. Takový příspěvek však fanouškům celku z Vršovic přijde spíše urážlivý, než jako neškodné popichování. „Miluji tohle chování fanoušků Sparty, které krásně ukazuje, že jejich gen je jen genem tureckých pasáčků vepřů,“ komentuje příspěvek jeden muž. „Vory, tohle je ubohé, za mě zklamání,“ píše další. Nutno dodat, že to je taková klasika, která se objevuje v obou táborech pražských fotbalových klubů.