Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Videohra Svatý Martin | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Slovák zcela sám vyvíjí novou hru. Podobá se GTA

Slovenské herní studio Blind Rabbit zveřejnilo záběry ze své nově připravované hry. Sám vývojář říká, že se původně nejednalo o plnohodnotnou videohru. Přerostlo to ale do takové fáze, kdy si řekl, že z toho udělá něco většího.
  12:53

Před měsícem se na youtubovém kanále slovenského herního studia Blind Rabbit objevil trailer k nově připravované hře Svatý Martin. Ta mnohým v ledasčem připomíná kultovní hru GTA. Nyní na to navázali desetiminutovým gameplayem, ve kterém ukazují aspekty hry.

„Tento projekt nikdy neměl být plnohodnotná hra a vznikl pouze jako vedlejší produkt pro učení se v Unreal Engine. Postupem času hra nabrala větší rozměry a tak nám přišlo vhodné jí ukázat a nabídnout lidem,“ popisují vývojáři postup tvorby nové videohry. Původně se tedy o normální videohru nemělo jednat, pouze se chtěli vývojem učit. Vývojářům se však zřejmě hra zalíbila natolik, že se rozhodli jí ukázat veřejnosti.

@yura.cz Posílám respekt na Slovensko.💪 #gaming #gamer #interesting ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano - ISAo

Momentálně jde však stále pouze o prototyp videohry. Je důležité také podotknout, že za vývojem hry stál z velké části jediný člověk, a to Tomáš Králik. S tvorbou videoher začal před třemi roky na Unreal Engine 4 a sám říká, že se stále učí a zlepšuje v tvorbě videoher. „V současné době pracuji na svém projektu, jehož cílem je vytvořit hru podobnou GTA odehrávající se ve slovenském městě Martin,“ píše Králik na svém Patreonu.

Hra je stále ve vývoji a Králik hledá finance na její dokončení. Založil si účet na stránce Patreon, kde samotný vývoj hry mohou fanoušci podpořit.

Vývojáři zatím nezveřejnili hlavní detaily hry ani její náplň. Je ale jasné, že si fanoušci budou moct zahrát lehkou napodobeninu známé hry GTA odehrávající se v slovenském městě Martin. Při tvorbě map pro hru využívá Králik satelitní snímky a vlastní fotografie ulic, domů a dalších částí města.

V gameplayi je možné vidět interiéry domů, jízdu v autě, přičemž nechybí poslech rádia, chození po městě, překonávání překážek, či přestřelku. Videohra se doopravdy v mnoha aspektech podobá hře GTA.