Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Vladimír Flitar | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Komentuje chytré domácnosti a asijská úklidová videa. Slovák je hvězdou TikToku

Jméno Vladimír Flitar většině uživatelům TikToku zřejmě nic neřekne. Jeho obličej a vtipné hlášky musel vidět a slyšet na TikToku každý alespoň jednou. Flitar je slovenský tiktoker romského původu žijící v Anglii. Jeho videa jsou originální a vtipná. Natáčí převážně reakce na videa jiných uživatelů.
  17:00

Vladimír Flitar je tiktoker žijící v Manchesteru a pochází ze slovenského města Košice. Jeho tvorba je založená většinou na jeho vtipných reakcích na jiná podivná videa. Nejvíce se proslavil díky reakcím na smart home videa, ve kterých reaguje na zvláštní věci v domácnosti. Na TikToku má momentálně skoro dvě stě tisíc sledujících.

Na začátcích své TikTok kariéry natáčel převážně edukativní a informativní videa v angličtině. Jeho tvorba se zaměřovala převážně na romskou kulturu, její historii a jazyk. V několika videích dokonce učil v angličtině své fanoušky romštinu.

@vladimirflitar The verb To Be in Romani Language #ToBe #Past #LearnLanguage #LanguageLearning #Romani #RomaPeople ♬ original sound - Vladimir Flitar

Později se začal soustředit na zábavnější videa a také objevil kouzlo reakcí na videa ostatních uživatelů. Postupně si ho začali všímat fanoušci jak z Česka, tak ze Slovenska a ve videích začal mluvit spíše slovensky a romsky než anglicky.

Jeho videa začala mít každým dnem vyšší sledovanost. Veliký posun přišel, když se začal soustředit převážně na videa ve slovenštině ve kterých reagoval na různá bizarní videa.

@vladimirflitar #duet with @Housedesign To by som neriskol dat 4 tínejdžerov do jednej izby #Design #JednaŠrúba #4Deti1Izba #OniMajúPeniaze #tigraTamMajú#decorations ♬ Sweet but psycho(抖音完整版) - 苏瞳

Mezi jeho momentálně nejpopulárnější videa patří ta, ve kterých reaguje na funkce chytrých domácností. V jiných videích asijští tvůrci ukazují, jak uspořádat nábytek v sebemenším pokoji, aby se do něj vešlo vše potřebné a Flitar je vtipně komentuje. Jeho nejvíce ikonické hlášky jsou například

„Čajée, Morée, Akože Vážně,“ a podobně. Těmi také nechal potisknout trika a prodává je jako svůj merch.

@vladimirflitar #duet with @msk Vonku mínus 20 a ona mini suknu má a k tomu chlpaté nohy #SmartHome #Hračky #Gadgets #ChlpatéNohy #ČajéeOholSaKonečne #Čajée ♬ original sound - msk

Momentálně má skoro dvě stě tisíc sledujících. Reakce na jeho videa jsou velice pozitivní.

„Ty seš prostě úžasný. Každé video, které vydáš je neskutečné a vždy mě rozesměješ,“ napsala pod Flitarovo video jedna fanynka. „Rozveselilo mi to zase večer. Pokaždé mě tvoje videa pobaví. Nejlepší je to tvoje komentování. U každého videa umírám smíchy,“ napsal další.