Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: SnapchatAntiyoutuber.cz

Další síť kopíruje BeReal? Snapchat přidává funkci duální kamery

BeReal je na vzestupu a toho chtějí využít i jiné aplikace. Jednou z nich je Snapchat, který mezi své funkce přidává duální kameru. Stejnou funkci nedávno zavedl i Instagram. Obě aplikace si uvědomují, jak začíná být BeReal populární a jeho úspěch se nyní snaží napodobit. Ostatně funkce konkurenčních aplikací nepřejímají poprvé.
  14:09

Aplikaci BeReal denně používá okolo deseti milionů lidí. Prezentuje se jako opak sociálních sítí jako jsme se znali doposud. Filtry zde neexistují a všichni vidí, kolikrát jste fotku vyfotili. Příspěvky navíc fotí přední i zadní kamerou zároveň.

No a Snapchat zřejmě nechce zůstat pozadu. Myšlenku funkce ale přímo nezkopíroval, v aplikaci se bude spíše než na selfie používat na různí skupinové trendy. Ode dneška je funkce dostupná na iOS pro iPhone XS/XR a novější modely. Pro Android bude k dispozici až v následujícím měsíci.

K čemu je Dual Camera dobrá? Umožňuje uživatelům pořizovat fotky přední i zadní kamerou současně. Funkci naleznete v hlavním fotoaparátu Snapchatu. Je značena ikonou, která zobrazuje dvě kamery přes sebe. Duální kamera disponuje čtyřmi možnostmi. Snímky mohou být zarovnány vodorovně nebo svisle. Navíc nabízí režim obraz v obraze a výřez, který upraví selfie a nahradí ho záběry ze zadní kamery.

Snapchat se zmínil o přípravě této funkci již v dubnu. Měla být součástí „Director Modu,“který umožňuje uživatelům používat pokročilejší editační nástroje. Jejich cílem je zvýšit kreativitu svých uživatelů. Director Mode uživatelům nabídne i využití 360° obsahu a chce využít veškerý potenciál mobilních kamer.

Počet uživatelů Snapchatu v poslední době sice vzrostl, ale aplikace se musí snažit o kroky, které číslo udrží. O to se snaží i zmíněným Director Modem, ve kterém mohou být lidé odměňováni za své nápady. Za vytváření tzv. Spotlight Snapů nabízí těm nejlepším tvůrcům miliony dolarů. Spotlight Snapy se dají považovat za napodobeninu TikToku.

Zároveň není Snapchat první, kdo se snaží BeReal napodobovat. Možnost fotit zároveň přední a zadní kamerou přinesl i Instagram, ten nyní na omezeném počtu uživatelů navíc testuje i zasílání náhodných upozornění během dne. Tedy přesně tak, jako to dělá BeReal.