Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Anna Belaníková | foto: instagram.com/annabelanikova

Sdílení přístupových hesel ve vztahu? Mladá tiktokerka tvrdí, že není nic lepšího, sledující tvrdí opak

Anna Belaníková je známá především na TikToku, kde jen videa získávají statisíce zhlédnutí. Teď čelí velké kritice. Myslí si totiž, že by lidé ve vztahu měli nejen sdílet přístupová hesla ve vztahu, ale i že by měli mít partneři neustálý přístup k profilům na sítích toho druhého. Lidé její tvrzení nechápou, prý sdílení hesel dokazuje, že si partneři nevěří. Nejde ale o nic neobvyklého.
  20:00

Dvaadvacetiletá Anna Belaníková začala na sociální sítě tvořit sice teprve nedávno, i přes to má na TikToku téměř 50 tisíc sledujících a její videa pravidelně získávají statisícová zhlédnutí. Jenže čím větší dosah na sítích má, tím více se šíří její mnohdy kontroverzní názory a myšlenky. Teď například tvrdí, že by partneři měli mezi sebou sdílet přístupová hesla k profilům na sociálních sítích.

Obsah Belaníkové na sociálních sítích není nijak složitý. Snaží se především motivovat ostatní k tomu, aby si šli za vlastním snem. Pokud je například nebaví studovat, tak ze školy mají odejít a cestovat, stejně tak jako ona, pokud je to udělá šťastnými. O tom, že odešla z vysoké školy a teď žije život snů v tropech, mluví velmi často a téměř v každém videu. V podstatě stejně jako každý člověk, který odejde z vysoké školy, aby mohl cestovat.

Nelze jí upřít, že na sociálních sítích odvádí dobrou práci, alespoň co se dosahu týče. Rozhodla se také proto své rady o tom, jak si vydělávat na sítích sdílet s ostatními. Samozřejmě, že ne zadarmo. Nabízí online lekce, kde klientům radí, jak monetizovat obsah na sociálních sítích. „Budeme se bavit nejen o růstu ale i o monetizaci tvého účtu. Protože někteří influenceři i se 70 tisíci sledujících na instagramu a 250 tisíci sledujícími na TikToku pracují v kavárně, i když jiní s 10 tisíci sledujícími jsou schopni nahradit svůj příjem,“ píše v úvodu lekce. Dvě hodiny stojí 3 tisíce korun, hodina 2 tisíce.

@annabelanikova

Nojojojo strašně šťastnej muž😊

♬ original sound - Anna Belanikova

Když Belaníková mluví ve videích o tom, jak si vydělává na sítích, není jí co rozporovat. Jenže, větší část jejího obsahu je určená pro sdílení jejích myšlenek. Ať už rozebírá studium, sebe, bydlení v Česku, přátelské nebo partnerské vztahy, ve většině případů se objeví nějaký kontroverzní názor. Nedávno se například vyjadřovala k tomu, že nechápe, proč by člověk nemohl sdílet na sociálních sítích, co denně jí. V poslední době se totiž vede nespočet diskuzí o tom, zda videa o jídelníčcích influencerů škodí lidem, kteří mají přinejmenším sklony k poruchám příjmu potravy. To ale Belaníková evidentně nechápe.

Nejradši se ale mladá influencerka, která v současné době žije s partnerem v Egyptě, vyjadřuje k partnerským vztahům. A právě kvůli názoru na ně v posledních dnech čelí velké kritice. Na TikToku totiž sdílela video, ve kterém tvrdí, že by si partneři mezi sebou měli nejen sdílet přístupová hesla k profilům na sociálních sítích, ale i mít trvale profil toho druhého přihlášený v telefonu. „Je to opravdu vtipné. Jak mám větší dosah na sociálních sítích, tak mi občas píšou i muži a někteří mi píšou takové zajímavé zprávy. A když si je pak čte můj přítel, tak to bývá sranda,“ povídá.

Je super se i divat ktere filmove postavy mate radi nebo ne a proc. Tim se hezky poznate

1. března 2024 v 14:08, příspěvek archivován: 1. března 2024 v 15:55

Pod videem se začaly téměř okamžitě objevovat nesouhlasné reakce. „Myslím, že by si lidé neměli sdílet hesla. Akorát to ukazuje, jak moc si nevěříte. Na Instagramu řeším nejvíce věcí s přáteli, někdy i překvapení pro něj, takže by to rozhodně nefungovalo,“ píše jedna z komentujících. Názory na její výrok jsou v podstatě totožné. Téměř nikdo z diskutujících s ní nesouhlasí. Není to zároveň poprvé, co veřejně mluví o sdílení přístupových hesel. Nedávno například tvrdila, že pro muže není pohlavní styk tolik osobní jako právě sdílení hesel, což nechápe.

Podle průzkumu Express VPN není sdílení přístupových nic neobvyklého. Oslovili přes dva tisíce párů ve Spojených státech a ukázalo se, že hesla sdílí přes 80 procent z nich. 44 procent z nich však hesla sdílejí kvůli ušetření peněz – sdílejí hesla na streamovací platformy a jiné placené služby. Až o devět procent méně oslovených sdílí hesla kvůli tomu, aby byli transparentní.

Express VPN při výzkumu zjistila, že lidé mezi sebou sdílejí nejen hesla na streamovací platformy nebo do počítače, někteří také s druhým sdílejí citlivé údaje – například hesla do internetového bankovnictví nebo PIN k platební kartě. 35 procent z oslovených údajně navíc čeká do svatby, než heslo s partnerem bude sdílet. Muži na sebe zároveň cítí větší tlak, co se týče sdílení přístupových hesel.