Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Víc reálných těl na sociálních sítích. Body positive účty, které stojí za sledování

Žijeme v době, kdy se postava lidí, zejména dívek, řeší více než kdy jindy. Sociální sítě jsou plné modelek s dokonalými postavami, které můžeme jen závidět. Mnoho lidí ale ví, že to není reálné. Modelky i influencerky využívají pro svoji tvorbu Photoshop a fotky si nejrůzněji upravují. Na Instagramu najdeme i ženy, které poukazují právě na tuto skutečnost. A docela se jim to daří.
  19:00

Jednou z nejznámějších influencerek, která na sociálních sítích propaguje body positivity je Danae Mercer. Jedná se o žurnalistku, jejíž vztah s jídlem dříve nebyl ideální. Dokonce trpěla poruchou příjmu potravy. To se ale převrátilo a nyní inspiruje mladé ženy k tomu, aby se měly rády. Sama má skvělou postavu a nestydí se za to, že v některých pózách, nebo poté, co se nají, to tak nevypadá. Veřejně sdílí fotky, které by se mnozí zveřejnit zdráhali. Má skoro 2,5 milionu followerů.

Další tváří, která stojí za zmínění je Bree Lenehan. Australská hvězda Instagramu se soustředí zejména na fotky „Instagram vs. Reality,“ ve kterých ukazuje, jak moc se musí lidé snažit, aby na sociálních sítích vypadali dokonale. Má 667 tisíc followerů a je skvělou inspirací pro mladé lidi. Vede je i k tomu, aby jedli zdravě a vyváženě. Sdílí dokonce jednoduché zdravé recepty.

Ani v České republice o tyto slečny s pozitivním přístupem k tělu není nouze. Andy Špálová to s jídlem nikdy neměla lehké a postupně se učí, jak se mít ráda. To sdílí i na svých sociálních sítí spolu s recepty, tipy na cvičení a meditaci. Nebojí se přiznat, že si někdy dá nezdravé jídlo, nebo že na cvičení prostě nemá náladu.

Tací lidé určitě stojí za sledování, a to zejména pro lidi učící se mít rád sám sebe. Na profilech podobně zaměřených influencerek najdeme růžné možnosti, jak s tím pomalu začít a posouvat tak život o krok dopředu.