Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Influenceři, o kterých se mluví | foto: instagram.com/esquireczech

Týden na sociálních sítích: Návrat Sinaie, rozzlobená Sugar Denny a drama ve Varech

Další červencový týden přinesl nálož dalšího dramatu a dění na českých sociálních sítích a mezi influencery. Dění ovlivnil filmový festival ve Varech, po půl roce se na veřejnou scénu se svým podcastem vrátil Ladislav Sinai.
  16:00

Sugar Denny v Portugalsku

Minulý týden žily oba profily kontroverzní Sugar Denny. Ta se s kamarádkou Christie vydala na dovolenou a hudební festivaly do Portugalska. Kromě záběrů z koncertů se nevyhnula ani několika poměrně zvláštním stories. 

Nejprve si stěžovala na vzdálenost ubytování od nejbližšího města. Ač pronajímatel sám v popisku píše, že nedoporučuje si ubytování objednávat, pokud se někdo chystá dorazit bez auta, Denny si i tak stěžuje a žádá kompenzaci. Jak spor dopadl nicméně už neřekla.

Místo toho se pustila do kritiky jiných lidí. Začala si stěžovat na všechny, kteří si pletou Albánce s muslimy. Stories, které měly několik dlouhých minut, se neobešly bez sprostých slov a vulgárních výrazů. Ač se možná snažila přenést vědomosti i na ostatní, tedy to, že ne každý člověk z Albánie musí vyznávat islám, forma nebyla nejlepší. 

Líbačka ve Varech

Asi největší emoce vyvolala na sociálních sítích fotografie DJe NobodyListen a zpěváka Jordana Haje. Ti se na snímku a videu od fotografa Benedikta Renče líbají ve výtahu. Video, které mělo údajně podpořit LGBTQAI+ komunitu část obecenstva nepřijala nejlépe. 

Oba umělci se následně začali omlouvat. „Oba nás to mrzí,“ uvedl Jordan Haj s tím, že si nepřáli, aby kontext jejich video nikoho zranil, a oba podporují LGBTQAI+ komunitu.

„Uznávám svou chybu, podcenil jsem celou situaci a problematiku,“ uvedl nakonec NobodyListen.

Návrat podcastu Ladislava Sinaie

Ladislav Sinai se po půlroční pauze vrátil zpět na YouTube s novým konceptem podcastu. Jmenuje se Klasicky a společně s Milanem Bartouškem si do něj zvou hosty a rozebírají aktualní témata. V prvním díle byl hostem Double J. Rozebrali novou desku Bulhara, raketový vzestup Calina nebo křtění hudebních desek.

Do druhého dílu si pozval Rohonyho, se kterým řešili jeho novou desku, spolupráci s Hugo Toxxxem, působení v Addict Sound a obecně jeho přístup k rapu. Sinai také láká na svůj placený profil na HeroHero, ktrerý nabízí 20 nevydaných podcastů a další bonusy, mezi které patří i uzavřená komunita na platformě Discord.