Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

CzechCloud a Godwin mezi sebou mají faktický spor. Omluv se, vzkazuje CzechCloud | foto: instagram.com/trueczechcloud

Oba udělali reakci na e-shop s vapíky, teď je mezi Godwinem a CzechCloudem drama

E-shop s vaporizéry Sugar Denny byl v posledních dnech jedním z nejprobíranějších témat na českém internetu. Chopili se ho i tvůrci různých reakčních kanálů. U Godwina a CzechClouda to zašlo tak daleko, že z toho drama mezi nimi dvěma.
  13:00

CzechCloud, vlastním jménem Petr Žalud, patří k nejstarším a nejsledovanějším českým streamerům na platformě Twitch, populární je i na YouTube. Na svých streamech často reaguje i na aktuální dění. Stejně tak v případě e-shopu Ochucený vzduch, za kterým stála i Sugar Denny. 

Ještě před ním natočil reakci na zmíněný e-shop i Michal Zdražil, který vystupuje pod přezdívkou Mike Godwin, resp. Godwin Vape. On sám se vaporizéry a podobnými přístroji zabývá na svém kanále a webu. Godwin je zřejmě v daném tématu více zběhlý a informovaný, což lze odvodit i ze zaměření jeho tvorby.

CzechCloud ve své reakci zmiňuje i Godwinovo video. Říká v něm však několik lží a polopravd. Ty jsou mu dlouhodobě vyčítány. Mnoho jeho sledujících tvrdí, že si fakticky neověřuje informace, které mu do chatu někdo napíše a tak šíří dezinformace. 

Godwin si je ale nenechal líbit a reagoval. A tak vznikla spirála reakčních videí. Nejdříve mu Godwin vyvracel fakta, která na svém streamu zmínil a nebyla pravdivá, teď už jde o spor více osobní. 

CzechCloud se obhajuje, že nemá čas si informace ověřovat, protože streamuje a chce po Michalovi omluvu. „Za co se ti mám omluvit, za to že říkáš s*ačky?“ reaguje v jednom ze svých videí. Vysmívá se mu také za to, že šíření nepravdivých informací obahuje tím, že streamuje. „Sedíš šestnáct hodin na netu a nejseš schopnej si najít informace,“ pokračuje. 

Z nevinných reakcí na e-shop Denisy, ve kterých měli vlastně oba podobný názor, se tak stal bizarní spor plný hodinových reakcí, reakcí na reakce a urážek. Mnoho fanoušků je na straně Godwina, jiní zůstávají věrní CzechCloudovi. Tohohle sporu se chytili i jiné reakční kanály. Videa se svým pohledem na věc vydal například kanál HaiseT nebo Sibiřan. Titulek videa zní „Válka faktů“, což celou situaci doslova vystihuje. 

Témata: Sugar Denny