Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Hudbu, kterou poslouchám, nikdo neslyšel. Playlist na Spotify s hudbou s nula přehráními

Skoro každý se před kamarády někdy vytahoval, že písnička, kterou poslouchá, je super, ale nikdo ji určitě nezná. Spotify ale vládnou umělci, kteří mají přehrání miliardy. Forgotify dává šanci těm, které nikdy nikdo neslyšel.
  8:15

Na Spotify je aktuálně asi 70 milionů skladeb. Vzhledem k tomu, že na Zemi je kolem 9 miliard lidí, určitě bychom všichni zvládli si je, společnou prací, všechny pustit. Jenže hudební platformě vládnou superhvězdy jako Beyoncé či Taylor Swift, které mají na kontě většinu přehrání.

Na Spotify je tak spousta písniček, které si tam nikdy nikdo nepustil. A šance, že si je pustí, je malá. Tedy až do teď. Projekt Forgotify je tu právě od toho, aby nás provedl skladbami s nula přehráními.

Web Forgotify sice existuje od roku 2014, větší pozornosti se mu dostává až teď. I díky TikToku.

„Milujeme hudbu. To je důvod, proč jsme byli tak šokováni, když jsme zjistili, že miliony skladeb Spotify byly přehrány pouze párkrát, necelé, nebo vůbec.Takže jsme se rozhodli dát těmto opomíjeným písním jiný způsob, jak rozeznít vaše ušní bubínky. A tak se zrodilo Forgotify,“ říkají vývojáři webu.

Když si pustíte skrze web skladbu, určitě uděláte danému umělci radost. Za jeden poslech dostane peníze - sice jen zlomeček amerického dolaru, ale něco přeci jenom ano. Pokud vás ale nezaujme a nebudete jeho umění šířit a poslouchat dál, moc víc si asi už nevydělá.

Díky vám totiž už přehrání na Spotify mít bude. A ze seznamu zapomenutých skladeb vypadne.