Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Spotify Wrapped pro rok 2022 | foto: Spotify

Spotify Wrapped zaplavilo sítě. Česku vládne Viktor Sheen, Taylor Swift a Hannah Montana

Přehled toho, co jste za letošní rok poslouchali nejčastěji, je jednou z nejoblíbenějších vychytávek streamovací platformy Spotify. Její uživatelé každý listopad čekají, kdy se jim statistiky v aplikaci objeví a pak své výsledky sdílí na sociální sítě. Letos tomu není jinak.
  13:25

Že Spotify uživatelům ukázalo souhrn roku 2022, každoroční Spotify Wrapped, asi na sociálních stích zaznamenal každý. Na Instagramu, TikToku, Twitteru a dalších sociálních sítí se od středečního odpoledne objevují barevné fotky, kde lidé sdílí, s jakou hudbou či s jakými podcasty prožili v letošním roce nejvíc času.

Samo Spotify pak vydalo i údaje o tom, kteří umělci byli nejúspěšnější a měli nejvíc poslechů. Koho měli letos Češi nejčastěji v uších? Mezi interprety byl nejúspěšnější rapper Viktor Sheen. Mezi interpretkami pak Češi preferovali zahraniční zpěvačku, konkrétně Taylor Swift. Tomu napomohla jak dvanáctiminutová verze písničky All Too Well, tak album Midnights, které Swift vydala letos na podzim.

A nejposlouchanější píseň? Asi moc nepřekvapí, že jí je Hannah Montana od Calina. Ta trendovala na TikToku a uniknout se jí nedalo prakticky nikde. Na světě pak je nejposlouchanější písní As It Was od Harryho Stylese.

Na Spotify Wrapped reagují i nejrůznější firmy a organizace. Ty sdílí své verze ročního přehledu, kdyby hudbu poslouchala třeba právě jejich firma.

Vtipně reagovala na TikToku i Česká televize, která připravila Wrapped pro postavy ze známých českých filmů. Ukazuje, jako hudbu by měl mezi oblíbenými třeba čert Uriáš z Anděla páně, Jindřiška z Pelíšků či Emil Zátopek.

O to, co bylo soundtrackem roku 2022, se na sítích chlubí neuvěřitelné množství lidí. Logicky tak se stories, které jsou u uživatelů zkrátka velmi stejné, objevují i vtípky. Lidé si utahují z toho, že na sítích teď na nic moc jiného nenarazíte.