Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Utubering nahradil Starfest | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Utubering už neexistuje, je tu Starfest. Dle sledujících to vypadá na úspěch

Nejdříve 4fans, pak Utubering a poté delší ticho. Velké akce, na kterých vystupovalo mnoho českých influencerů, měly na pár let útlum. Poslední Utubering se odehrál v roce 2020 a od té doby téměř nic. Už za pár dnů však uspokojí organizátoři fanoušky českých celebrit zcela novou událostí Starfest. Dle veřejnosti to bude pecka. Ceny vstupenek jsou však prý předražené
  10:28

Někteří pamětníci českého YouTubu si zřejmě vzpomenou na úspěšnou akci 4fans. Na té před více než sedmi lety vystupovali nejslavnější youtubeři Česka a to, co se na akcích stalo, se zarylo do historie internetu. Akci nahradila ještě zřejmě úspěšnější událost Utubering, na které vystoupili už nejen youtubeři, ale i jedni z nejslavnějších písničkářů Česka. Od roku 2020 se však po podobných akcích slehla zem a fanoušci netrpělivě čekají na jejich pokračovaní. Je to tady. Už za pár dnů se v Praze odehraje akce Starfest, která bude hostovat ty nejslavnější české influencery z různých kategorií. Dle některých to bude daleko lepší, než předešlé akce. Konat se bude ve třech městech a to v Praze, Brně a Ostravě.

Akce s youtubery a influencery jsou něco, co u nás letí. Začalo to 4fans a nyní to vrcholí Clash of the Stars. Nahlédnout do osobního života influencerů, kouknout se, jak dostanou nakládačku v kleci, či si s nimi pokecat, je pro některé dosti atraktivní. Naživo být na takových akcích je často dosti záživnou událostí. Slavná se z jedné takové stala například situace, kdy známý streamer Fatty Pillow rozdupal fotku bývalého youtubera Jirky Krále, což doplnil větou „Flusanec na tebe“.

Nyní dávají organizátoři možnost oživit si vzpomínky na legendární akce pokračováním Utuberingu. Ten sice skončil, jednat se však bude zřejmě o vcelku podobný koncept. Změnilo se pouze logo a název. Nyní je tu Starfest, který se odehraje už za pár dnů v několika městech po celém Česku. Na akci vystoupí až padesát youtuberů, streamerů a hudebníků. Výběr účinkujících je vskutku rozmanitý a je až překvapivé, jak se svou tvorbou někteří z nich od sebe liší. Organizátoři je rozdělili až do sedmi skupin pod názvy Podcasty, Gamestars, Legends, Grand ShowTime, TikTok & TrendKlash, Music a Speciální hosté.

Většina názvů celkem napoví, co se pod touto skupinou skrývá. Za záhadnou se dá však považovat TrendKlash. Tato skupina je spojená s tiktokery a dle vysvětlivky je zřejmé proč. Jelikož je TikTok z části i taneční platforma, Starfest se rozhodlo uspořádat na akci taneční soutěž zřejmě tiktokerů. „TrendKlash je nová unikátní taneční soutěž,“ vysvětluje na svých stránkách Starfest význam TrendKlash. Dle účinkujících zařazených v této kategorii se však bude jednat zřejmě pouze o amatérskou soutěž. Ani jeden z nich totiž nezaměřuje svůj obsah na tanec.

Chtěli byste mě ještě vidět v @clashofthestars ? Jestli ano tak dej like a napiš do komentu s kým bych měl jít

12. března 2023 v 17:10, příspěvek archivován: 21. dubna 2023 v 12:35

Na akci vystoupí i nejúspěšnější český streamer Agraelus. Ten se ke své účasti vyjádřil na jednom z jeho streamů. Ta byla vcelku humorná, jelikož po většinu dobu reakce řešil špatný výběr své fotky organizátory na webu akce. „Psali mi, abych jim dodal reprezentativní fotografii a ať tam vypadám dobře. Dostali dvacet fotek, kdy každá z nich vypadá líp, než ta kterou tam dali,“ říká Agraelus, že mu dali organizátoři zobrazeno na jeho zprávu obsahující zaslané fotky. Neláme si nad tím však moc hlavu a bere to zřejmě s humorem. „Já na tom festivalu najdu toho člověk, co je zodpovědný za výběr téhle fotky a na hlavním pódiu ho tam uškrtím stehny,“ doplňuje Agraelus.

Zřejmě nejvíce kontroverzním a rozebíraným účinkujícím na akci je youtuber Mattem. Ten byl totiž nedávno zapleten do kauzy, ve které youtuberka Natyla podváděla svého přítele právě s ním. „Ty jo, tam je kouzelník Mattem, který svým přirozením zachraňuje vztahy svých kamarádek? Yeah to tam musím ihned jet,“ komentuje Mattemovu účast na akci jeden uživatel na YouTube. „Já se v těchto osobách moc nevyznám. Ale ano, odteď bude Mattem ten, co chrápal s Natylou. Co dělal předtím a potom, netuším,“ píše další.

Starfest bude probíhat od desíti hodin ráno, až do osmi hodin večer. Od desíti do jedné hodiny odpolední mohou na akci přijít pouze ti, co si zakoupili nejdražší exklusivní vstupenky. Od jedné do třetí hodiny bude vstup otevřený pro typ vstupenek s názvem Plus. A od třetí hodiny může přijít zbytek, co si zakoupil klasické vstupenky. Tyto vstupy se budou lišit jejich cenou a exkluzivitou. Vskutku ani ta základní není zrovna levná. Za tu bude muset fanoušek utratit šest set devadesát devět korun. Za nejdražší exkluzivní vstupenku si organizátoři účtují až čtrnáct set devadesát devět korun. „Jsem chudý chomutovák. Takovou věc si nemůžu dovolit,“ komentuje cenu vstupenek jeden uživatel na YouTube. „Na můj vkus je to vstupné až moc drahé,“ píše další.

Agraelus také lehce nastínil, jak bude akce probíhat pro něj, jakožto pro účinkujícího. Ten se tedy svěřil, že bude na všech třech akcích, vždy od desíti hodin ráno, až do úplného konce. Nechal se slyšet, že to bude zřejmě náročné. Akce v Ostravě se totiž koná hned druhý den po té v Brně, a tak bude mít Agraelus vskutku dosti nabitý program.