Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Stephen McCullagh | foto: instagram.com

Youtuber prý zavraždil těhotnou ženu. Jako alibi použil falešný stream GTA

Irský youtuber Stephen McCullagh zavraždil těhotnou ženu. Ubodal ji v jejím domě. Jako alibi použil falešný stream hry GTA.
  15:03

Stephen McCullagh, vystupující pod jménem Votesaxon07, je dvaatřicetiletý youtuber z Irska. Nyní čelí velmi vážnému obvinění. Údajně totiž zabil svoji známou Natalii McNally, která byla v patnáctém týdnu těhotenství. Celé pozadí vraždy ovšem velmi chytře propracoval. Nachystal falešné vysílání, poté se vypravil k oběti domů, kde jí ubodal a nechal na místě také mobil, aby zjistil, jestli je z vraždy obviněný a poté se vrátil domů.

K vraždě došlo už 18. prosince 2022, ovšem soudní proces pořád probíhá. Irský youtuber Stephen McCullagh, který je obviněný z vraždy Natalie McNally, tak stále nezná oficiální verdikt. McCullagh připravil falešný šestihodinový stream, kde hrál videohru GTA a poté se vydal do domu dvaatřicetileté ženy, aby jí zavraždil. Hned po vraždě byl McCullagh zatčen, avšak na základě falešného alibi byl následně propuštěn. Následná expertíza profesionálních kybernetiků posléze zjistila, že celé video je jen podvrh a youtuber byl znovu zatčen. Pomohlo tomu i to, že v údajném streamu nereagoval na komentáře sledujících, prý kvůli technické závadě. Ve skutečnosti to bylo proto, že byl v tu chvíli úplně jinde a číst komentáře tak zkrátka nemohl.

Z počátku sice u výslechu tvrdil, že celé video bylo vytvořeno v reálný čas jeho vysílání, později se přiznal, že video opravdu bylo falešné, což je pro něj velmi ztěžující okolnost. Tvrdí ale, že Natalii McNally nezabil. Jeho právník ho navíc hájil, že se nejedná o důkaz, který by potvrzoval vraždu. Jenomže další z důkazů, které byly proti McCullaghovi použity, byl nalezený telefon v rodinném domě, díky kterému chtěl youtuber zjistit, zda je či není podezřelý z vraždy. Údajně byl totiž s rodinou zemřelé ještě několik týdnu po vraždě v kontaktu. Nalezený mobil obsahoval 40 minut nahrávky.

Policie ovšem pracuje na dalším důkazu pro případ. Dokáže prý zmapovat cestu podezřelého, který jel autobusem a možná i taxíkem. V autobuse je totiž pořízena fotka, kde dává řidiči drobné. Na rukou má žluté rukavice, které by se mohly shodovat se stopou rukavic, která se našla na místě činu v krvi zavražděné ženy. Detektivové se také domnívají, že podezřelého youtubera McCullagha na poslední kus cesty domů dovezl taxikář. Víc informací ovšem zatím policie nezveřejnila.

Stephen McCullagh

Právník Stephena McCullagha navíc oznámil, že obžalovaný youtuber v dobu vraždy byl sám doma, kde se opil a později také usnul. Jediný důkaz, který se podle něj dá použít, je právě onen falešný live stream, kdy McCullagh řekl, že vysílá živě. Jako důkaz pro usvědčení z vraždy se to však brát nedá. Obžalovaný youtuber má znovu stanout před soudem 24. února. Zatím zůstává ve vazbě, protože porota zamítla jeho propuštění na kauci.