Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Ruský streamer se zapnutým plynovým hořákem | foto: https://twitter.com/misaelbr1/status/1572786506695315456/photo/1Antiyoutuber.cz

Rusové streamují se zapnutými plynovými hořáky. Vysmívají se Evropanům

Zatímco se většina Evropy potýká s energetickou krizí, Rusové streamují na Twitchi s nonstop zapnutými plynovými hořáky. Prý za energie platí okolo pětatřiceti korun měšíčně. Vysmívají se tak Evropanům, kteří ceny energií musí aktuálně řešit. Streamerská platforma dala ban účtu Russiangas1, který s trendem začal. Mnoho jiných ale na síti stále vysílá.
  12:00

Většina Evropanů bojuje s nedostatkem plynu a elektřiny. Rusové tento problém nemají a někteří z nich se Evropanům na internetu kvůli tomu vysmívají. Na Twitchi vznikl účet Russiangas1. Do bia si napsal jediné, že v Rusku plyn stojí okolo pětatřiceti korun. Nepřetržitě streamoval záběry na svůj zapnutý plynový hořák, aby se vysmál zbytku Evropy. Od Twitche dostal ban. Jiní ho přesto napodobují.

Tvůrce účtu se netají tím, že je podporovatelem režimu Vladimira Putina a i jeho samotného. „Ahoj! Vítejte v ruském nepřetržitém plýtvání plynem. Platba za plyn je u nás POUZE 1,44 € měsíčně,“ psal na svém profilu. Za stream zachycující zapnuté čtyři hořáky si dokonce vydělal. Lidé mu zaslali téměř tři tisíce korun.

Živé vysílání na Twitchi streamer pojmenoval „S láskou z Ruska“ a doprostřed obrazu umístil portrét Vladimira Putina a teploměr ukazující teplotu plynového hořáku. Dává tím najevo, že v Rusku je žádná energetická krize netrápí.

Kanál byl před pár dny zakázán, ale někteří lidé se bouří, že neporušil žádná pravidla platformy. Ihned si založilo účet několik dalších Rusů a streamy Russiangase1 napodobují.

@yura.cz Co vy na to? #minecraft #gaming #gamer #videogames #life ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano - ISAo

O účtu vysmívajícím se energetické krizi v Evropě dal vědět na TikToku i účet Yura.cz. V komentářích se k celému incidentu vyjadřuje mnoho lidí. „Mám asi streamovat večeři z mekáče,“ zní jeden z nich. „Můžou nám radši natočit, jak dostali povolávací list,“ tvrdí další.