Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Damien Dante každoročně pořádá charitativní streamy | foto: IG: @realdeethaneAntiyoutuber.cz

Youtuber pořádá charitativní stream. Peníze půjdou závažně nemocnému chlapci

Český youtuber Damien Dante alias DeeThane se rozhodl využít své dosahy pro dobrou věc. Každý rok před Vánoci pořádá charitativní streamy a vytěžené peníze vždy daruje rodinám s nemocnými dětmi. Tentokrát si vybral Matýska, který má těžkou srdeční vadu.
  11:28

Tiktokeři na české scéně poslední měsíce schytávají mnoho kritiky za žebrání peněz na streamech. DeeThane se však snaží o dokázání opaku. Každoročně před Vánoci streamuje a vytěžené peníze daruje na léčbu nemocných dětí.

Damien Dante je streamer, youtuber a hudebník. V životě to neměl zrovna jednoduché a rodiče ho ještě před dosažením plnoletosti vyhodili z domova. V roce 2015 se za peníze z brigád přestěhoval do Prahy a začal být aktivní na Twitchi. Streamoval hraní her a zaměřoval se zejména na Counter Strike. Díky jeho komentátorským dovednostem si ho všimla Sazka a udělala z něj komentátora v Sazka eLEAGUE.

Již od malička se také věnoval hudbě a vydal několik alb. Na YouTube se pyšní 125 tisíci odběrateli. Na Twitchi ho sleduje přes 200 tisíc lidí. Na obou platformách se stále věnuje hrám, a také zmíněné charitě. Již od počátku své kariéry pravidelně posílá peníze nemocným dětem.

V roce 2018 Dante vybral 250 tisíc korun pro Denisu na asistenčního psa. Dívka již od narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Další rok se mu podařilo vybrat téměř půl milionu pro Natálku na speciální ortézu, která jí umožní chodit. V roce 2020 pak částka dělala více než 500 tisíc pro sedmiletého Michala, který prodělal zánět míchy. Minulý rok jeho fanoušci přispěli přes půl milionu pro Tomáše trpícího lisencefalií.

Na charitu influencer nezapomněl ani v roce 2022. Charitativní sbírka tentokrát proběhne 18. prosince na Danteho Twitchi. Všechny vybrané peníze půjdou rodině Matěje z Přerova, který již od mala trpí problémy se srdcem. Na svém YouTube kanále také DeeThane zveřejnil rozhovor s rodinou Matěje, aby fanoušci věděli, na co přispívají.

Vánoce nejsou jediným obdobím, kdy je streamer aktivní v charitativní činnosti. V srpnu 2022 vybral více než 150 tisíc na podporu dětí s autistickým spektrem. Na svém kanále také zveřejnil rozhovor s ředitelkou organizace ADAM, která pořádá terapeutické a volnočasové aktivity pro děti s autismem.