Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Párty | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Na jejich akcích se opíjí nezletilé děti, propagují je i influenceři

TikTok účet párty organizace Student Vibes trenduje. Jejich akce jsou úspěšné a přeplněné s účastí několika stovek lidí. Bývalý účastník reality show Like House Sebastiann Lyang se Student Vibes spolupracuje. Na jejich akcích natáčí různé rozhovory s opilými dětmi. Reakce na příspěvky jsou však negativní.
  12:55

Organizace Student Vibes pořádá různé akce, převážně tematické párty v klubech. Mají za sebou například tu v duchu Stranger Things, či pěnovou párty. Na akce jimi pořádané chodí stovky lidí.

Skoro před každou z nich se tvoří dlouhé fronty lidí čekajících, než je organizátoři vpustí dovnitř. Na párty chodí však většinou děti mezi patnácti a osmnácti lety. Tedy mnohdy ve věku, kdy ještě legálně nemohou požívat alkohol. Často se na akcích vyhrotí některé situace až k fyzickému napadení.

@studentvibes.cz PT 3?4? #fyp ♬ original sound - studentvibes.cz

Student Vibes k propagaci akcí hojně využívá služby influencerů. Jednou z těchto tváří je influencer a bývalý účastník reality show Like House Sebastian Lyang. Pro Student Vibes natáčí často video pozvánky. V poslední době však na TikToku trendují videa, ve kterých zpovídá opilé účastníky uvnitř klub.

Lyang se většinou ptá na jednoduché otázky. „Jaký máte vzkaz pro vaší ex přítelkyni?“ případně „Kdo je tvůj nejvíce a nejméně oblíbený influencer a proč?“ ptá se Lyang účastníků na akcích. Na takových otázkách by nemuselo být nic špatného. Jak jejich akce, tak sociální sítě, míří na mladší generaci.

@studentvibes.cz Jaký mate vzkaz vy ? 🤣 #fyp #party ♬ original sound - studentvibes.cz

Problémem jsou, i podle komentujících, odpovědi, které jsou mnohdy agresivní.

„Ty tlustá svině. Jsi kurva. Doufám, že jsi happy lesba,“ odpověděli tázaný účastníci akce na otázku „Jaký máte vzkaz pro vaší ex přítelkyni?“ Za tyto odpovědi schytali v komentářích velikou kritiku.

Myslím si, že oni jsou ten důvod, proč jsou jejich ex,“ napsala jedna uživatelka TikToku do komentářů pod video od Student Vibes.

„Podle mně jsou všechny ty ex šťastné, že jsou ex potom co ti týpci předvádějí,“ napsala další.

Při vstupu do klubu kontrolují security občanky. Pokud je člověk mladší osmnácti let dostane pásek pro nezletilé a pokud je starší, tak pro zletilé. Tento systém je jednoduchý. S páskem pro nezletilé si nekoupíte alkohol na baru a s páskem pro zletilé ano.

Tímto jsou organizátoři krytý vůči nařčení, že na jejich akcích užívají nezletilé děti alkohol. Problém je ale v tom, že barman neřeší, kdo má jakou pásku a alkohol prodá komukoliv.