Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Samuel William Miščík | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Kdo je StudioMoonTV? Slovenský youtuber a milionář trenduje

StudioMoonTv je na scéně už devět let. Jeho videa pořádně trendují a vydělávají mu slušné peníze. On o ně však prý tolik nestojí. Důležitá je pro něj tvorba a ne finance. I tak si ale umí užívat a zautrácet. Jezdí v autě za více jak tři miliony korun. Jeho tvorbu fanoušci milují.
  17:16

Jeho videa se pravidelně umisťují na předních příčkách trendů na českém YouTube. Má modré vlasy, stovky tisíc zhlédnutí u videí a jeho sláva roste. Samuel William Miščík, známý pod přezdívkou StudioMoonTv, je původem slovenský youtuber. I když pochází ze Slovenska, tak tam nežije. Jako mnoho dalších internetových tvůrců se i on přestěhoval do Prahy. Na YouTube má přes osm set tisíc odběratelů, přičemž jeho videa mají pokaždé stovky tisíc zhlédnutí. Jedno z jeho posledních videí momentálně obsadilo první příčku v trendech. Dělá v něm šílenosti a chlastá s youtuberem MarleyKKT.

Ne vždy Miščík ukazoval fanouškům svou tvář. Dříve natáčel herní videa převážně z Minecraftu. V nich šel pouze slyšet hlas komentující události odehrávané ve hře. „Dlouho jsem na YouTube působil jako neodhalená osoba. Zahalil jsem se, protože jsem si chtěl hlídat své soukromí,“ vysvětluje pro web Refresher Miščík důvod, proč se neukazoval ve videích a nechodil do rozhovorů. Později se však začal více a více ukazovat a tak se rozhodl, že svou osobu z internetu již nesmaže a bude v tom pokračovat.

Mezi jeho doposud nejpopulárnější videa spadají právě ta o Minecraftu. Jeho nejsledovanější video má více jak sedm milionů zhlédnutí. V trendech teď první místo obsadilo jeho nové video s youtuberem MarleyKKT. V něm plní různé šílené úkoly od fanoušků. Například jezdí na skateboardu za autem, či vaří polévku z piva.

Miščík spadá momentálně mezi nejsledovanější slovenské youtubery. „Nemyslím si, že jsem největší, i když je možné, že se na tuto pozici můžu dostat. Je možné, že statisticky budu nejlepší, ale pořád tu bude šance, že přijde někdo nový, jehož obsah vybuchne,“ komentuje Miščík to, že je některými fanoušky považován za nejznámějšího aktivně natáčejícího slovenského youtubera.

V youtubovém pořadu Ukaž Káru předvedl své Audi A7, za které utratil přes tři miliony korun. S autem jezdí dodnes. V pořadu se také svěřil, že si papíry na auto dělal ještě když mu nebylo osmnáct let. „Řidičák jsem udělal napodruhé, protože komisař mě vyhodil za to, že jsem dal ruční brzdu dolů, ale ne úplně nadoraz. Svítila, ale nebrzdila. Musel jsem pak čekat další čtyři měsíce kvůli koroně, pak jsem si dokončil zkoušky,“ popisuje Miščík jak probíhala jeho zkouška v autoškole.

„Neznám ho, ale smekám. Pálí mu to, jde si za tím co chce, je evidentně inteligentní a na nic si nehraje. V tomhle případě nemám ani nejmenší náznak toho, že bych mu to nepřál,“ napsal do komentářů pod video Ukaž Káru jeden uživatel.

Mezi zajímavosti o něm patří například to, že jeho velikým idolem je britský youtuber KSI. Má mladší sestru, která také natáčí na YouTube, kde má přes tři sta šedesát tisíc sledujících. Chodil na klavír a na housle. Trpí spánkovou paralýzou a k jídlu si dá nejradši něco pálivého.