Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Opat04 se nechal během subathonu ostříhat | foto: instagram.com/opatxd

Opat04 streamuje v kuse několik dní, na Twitchi jsou livestreamy fenomén

Streamer Opat04 stále pokračuje v živém vysílání. Čeká ho ještě více než osm dní. Livestreamy jsou ve světě velkým fenoménem. Jeden streamer vysílal více než rok a čtvrt, jiného v jeden moment sledovalo 3,3 milionu uživatelů.
  15:15

Subathon se stal v posledních dvou letech na streamovacích platformách velkým fenoménem. Jde o to, že s každým novým předplatitelem a donatem se stream prodlouží o určitý počet minut. Streameři tak vysílají živě i několik dní.

Společně se subathonem je v posledních dnech v českém prostoru sociálních sítí nejčastěji spojován Opat04. Od neděle nepřetřžitě streamuje na YouTube a sdílí s fanoušky téměř všechno. Na streamu spí, hraje hry, cvičí, povídá sí s fanoušky, jí, chodí na záchod. Během jeho streamu ale probíhají i různé challenge. Stanovil si například, že po dobu trvání streamu nechce pít víc než jeden energy drink denně, nebude kouřit a masturbovat. Jeden den se rozhodl, že bude spát na zemi a jindy zase nechal fanoušky hlasovat o tom, jak se ostříhá. Vyhrálo to, že bude mít účes podle brazilského fotbalisty Ronalda.

Subathony jsou ale populární i v zahraničí. Dá se říct, že nejpopulárnějším byl ten streamera Ludwiga Ahgrena, který streamoval třicet dní vkuse. Během streamu dostal od fanoušků zhruba 1,6 milionu dolarů. Twitch si ze všech darů vzal téměř milion, Ludwig velkou část potom věnoval na charitu.

Jeho subathon ale není tím nejdelším. Streamerka emilycc vysílá živě už 291 dní. Už teď je jisté, že bude vysílat déle než rok. Fanoušky to stále baví. Ač na streamu momentálně není, sleduje ho téměř 200 lidí.

Ač se může zdát, že její subathon bude tím nejdelším na Twitchi, není tomu tak. Streamer GPHustla, který má momentálně na Twitchi ban, si drží rekor 465 dní živého vysílání. A to ani nešlo o koncept subathonu. Streamoval více než rok a čtvrt aniž by mu někdo prodlužoval čas.

Co se týče odběratelů na Twitchi, nejodebíranějším kanálem byl více než tři roky streamer Ninja. To změnil ale už zmiňovaný Ludwig. Povedlo se mu ho sesadit z pomyslného trůnu právě subathonem. Během něj dosáhl přes 280 tisíc odběratelů.

Posledním rekordem je počet sledujících na streamu. Drží ho španělský streamer Ibai Llanos. Během jeho živého vysílání ho v jeden moment sledovalo 3,3 milionu uživatelů.

Živá vysílání, nejen na Twitchi, jsou v poslední době velkým fenoménem. Streameři jen nehrají hry, ale sdílí se sledujícími i mnoho osobních informací, povídají si s nimi, nebo třeba reagují vtipně na aktuální dění živě. Asi právě proto jsou tak oblíbené.

Témata: Opat04