Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Sugar Denny | foto: Instagram

Sugar Denny se zase předvedla. Šíří „body positivity“, sama ostatní uráží za vzhled

Influencerka Sugar Denny se po dobu téměř celé své kariéry snaží šířit body positivity a myšlenku toho, aby se měl každý rád takový, jaký je. Několikrát ji však sledující nachytali při tom, jak si protiřečí. Nedávno se na Instagram story drsně zastávala dívek s obezitou a jejich stylu oblékání. Sama se však směje ostatním.
  15:50

Body positivity, přijímání toho, jak každý vypadá a nekomentování vzhledu ostatních, jsou věci, které mezi dnešní mladou společností rezonují. Nejednou jsou ti, kteří postavu, oblékání nebo třeba líčení komentují, silně kritizování. Takovou myšlenku na svém profilu delší dobu šíří i influencerka Denisa Kouřílková alias Sugar Denny. Ta se snaží obhajovat myšlenku toho, že každý z nás je krásný, může si nosit co chce a vypadat jak chce, a zejména je hlasitá, pokud jde o lidi s nadváhou. To její sledující cení, problém je ale v tom, že Sugar Denny je sice schopná šířit body positivity, následně se však umí vysmát vzhledu někoho jiného.

Nedávno se na svém Instagramu opřela do uživatele komentující video jedné tiktokerky, který se ptal, proč si nakupuje malé oblečení, když dle něj by potřebovala něco tak čtyřikrát většího. Ačkoliv video s komentářem má pramálo společného s Sugar Denny, ta se rozhodla, že své rozhořčení nad komentářem sdělí svým sledujícím na Instagramu. „Vy chcete po tlustých lidech, aby nosili jenom tepláky a vytahané mikiny. A když to udělají, tak je hejtujete za to, že na sobě nosí pytel,“ zlobila se Sugar Denny do kamery.

S tím jistá část sledujících souhlasí. Dle některých je samozřejmě v pořádku, když si každý nosí co chce a vypadá jak chce, hodnotit tedy člověka za styl jeho oblékání či vzhled není v pořádku. S tím se ale pojí věc druhá. Sugar Denny šíří sebelásku a myšlenku toho, že by se lidé neměli urážet, ale přesně to ona v některých případech také dělá.

Sugar Denny natáčí společně se svým kamarádem, influencerem a vítězem druhé řady reality show Like House Tadeášem Kuběnkou, podcast „Kontroverzní“. V něm si většinou povídají o lidech ze světa influencerů a jejich kauzách. Spíše než o objektivní názory jde o jejich pohledy na věc, což se ukázalo minule, kdy Sugar Denny byla schopná tvrdit, že druhá světová válka nebyla světová, jelikož v ní nebojovala Kambodža.

V podcastu Sugar Denny několikrát předvedla, jak si utahuje ze vzhledu ostatních, jednou to byla známá tiktokerka Dominique Alagia a Sugar Denny se v jednom díle navážela do její váhy. „To je jak kdyby ona nebo nějaká taková jiná tyčinka by řekla, že mě rozdrtí,“ reaguje Sugar Denny na Kuběnkův komentář o tom, že se údajně Alagia nechala slyšet, že by Sugar Denny „rozbila hubu“. To mezi jejími followery vyvolalo debatu, že jí nevadí navážet se do hubených lidí, ale když někdo uráží lidi s obezitou, Sugar Denny hned zbrojí.

Sledující jsou naštvaní z toho, že kazí dobrou myšlenku hnutí body positivity. To, co ona dělá, je dle některých něco zdaleka jiného. „Ona reálně žádnou body positivity nepodporuje, jen si tím obhajuje to, že je tlustá a snaží se všem dokázat, jak je s tím strašně moc v pohodě. Body positivity vypadá jinak,“ napsala do komentářů pod reakčním videem youtubera Sibiřana jedna uživatelka.

To, že si protiřečí, ukázala několikrát. V jednom videu se Kuběnka obořil do vzhledu bývalého partnera Shopaholic Adel Davida Pražáka. „Nevím kde žiješ, ty bezzubá tupá p*čo,“ naváží se Kuběnka do zubů Pražáka, následně si ve videu nemohla Sugar Denny odpustit přirovnání Pražáka ke svému prstu, čímž se snažila sdělit, jak moc hubený je. „On nemá žádná kila ani na rukou,“ doplnila.

Hlavní problém je podle sledujících v tom, že Sugar Denny očividně nechápe, co body positivity znamená. „Body positivity je hnutí, jehož cílem je pomáhat lidem přijímat těla všech tvarů, velikostí, barvy pleti, schopností a pohlaví,“ píše web oprahdaily.com definici hnutí body positivity. Jelikož Sugar Denny uráží ostatní za jejich vzhled, tak součástí tohoto hnutí podle mnohých zřejmě není.